KezdőlapFormula 1Leclerc: Sainznak nincs szüksége a tanácsaimra

Leclerc: Sainznak nincs szüksége a tanácsaimra

-

Charles Leclerc úgy véli, hogy újdonsült csapattársának, Carlos Sainznak nincs szüksége semmilyen tanácsra.

A Scuderia a napokban egy privát tesztet szervezett, ahol is mindkét pilóta gyakorolhatott az elkövetkezendő szezonra. Az esemény kapcsán így megkérdezték a koronavírusból kigyógyult Leclerc-t, hogy milyen tanácsokat adna az istállóhoz érkező 26 éves pilótának:

,,Ha idáig eljutott, akkor nincs szüksége a tanácsaimra. Nagyon is jól tudja, hogy mit csinál, és ez az a nap, mikor kiépítheti a bizalmat a csapattal. Én egy kicsivel már jobban ismerem őket, és ennyi. Ma figyelemmel kísértem őt, és csak a legjobbakat kívánhatom neki.” – idézi a monacóit az olasz média.

Leclerc, aki egy nappal Sainz előtt tesztelhette a 2018-as konstrukciót úgy véli, hogy az SF71H sokat segíthet csapattársának, ugyanis az ott megjelenő procedúrák nagyon hasonlítanak a jelenlegihez.

A 26 éves versenyző elmondta, ő úgy gondolja, hogy ugyanúgy fogják kezelni, mint a monacóit. Ezen felül azt is hozzátette, hogy a vörös overall viselésének ellenére is szeretne megmaradni a „régi Carlos Sainznak”.

,,A munkamódszerem és a személyiségem vezetett el ehhez a pontig, így szeretnék ezen az úton tovább haladni. Nincs mitől félnem.” – nyilatkozta a spanyol.