DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Leclerc: Nem igaz, hogy megosztottak vagyunk

A monacói szerint a pletykákkal ellentétben nagyon is egységes csapat a Ferrari. Elmondása szerint kielemezték, mit rontottak el az F1-es Brit Nagydíj hajrájában, s már változtattak is néhány dolgon.

Egy addig biztosnak látszó győzelmet bukott el Charles Leclerc azzal Silverstone-ban, hogy a futam hajrájában beküldött biztonsági autó ellenére nem hívta ki kerékcserére őt a Ferrari, miközben az üldözők – beleértve a csapattárs Carlos Sainzt is – friss lágy abroncsokra váltottak. A riválisok így könnyedén megelőzték a monacóit, aki mindössze a negyedik helyen futott be a Brit Nagydíjon.

A verseny után a láthatóan frusztrált Leclerc arról beszélt, hogy mielőtt véleményt alkot, alaposan át fogják beszélni a történteket, s a Red Bull Ringre megérkezve a pilóta megerősítette, hogy ez meg is történt:

„Nyilván végigmentünk a stratégián, és egyértelműen voltak dolgok, amelyeket jobban is csinálhattunk volna, hiszen első és második helyen haladtunk, és az első és negyedik pozícióban értünk célba. De tudjuk, hol követtük el a hibákat, és remélhetőleg tovább tudunk innen fejlődni” – idézi szavait a RaceFans.net szakoldal.

leclerc-spielberg-race-dppi



Leclerc hozzátette: ő nem tudott volna semmit másként csinálni a győzelem érdekében, a Ferrarinál csapatként azonban máris eszközöltek néhány változtatást a procedúrák terén. „Csapatként már most változtattunk néhány dolgon a verseny közbeni kommunikáción, hogy készen álljunk az adott pillanatban. Mert amint beküldik a biztonsági autót, akkor kell döntést hoznod, s ha erre nem állsz készen, akkor az nehéz. Úgyhogy változtattunk néhány dolgon csapatként, de nem fogok belemenni a részletekbe.”

Leclerc egyúttal az Autosport kérdésére határozottan tagadta azokat a sajtóértesüléseket, miszerint a Ferrarin belül megosztottság lenne, amire utalhatott, hogy néhányan nem akarták megünnepelni eleinte Carlos Sainz első győzelmét: „Ez nagyon nem igaz. És bárcsak ne kellene erről beszélnem, mert mindenhol ezt kérdezik. Elképesztően egységesek vagyunk. Volt-e bennünk csalódottság az első és negyedik hely után? Igen, volt. Örültünk-e eközben nagyon Carlos győzelmének? Igen, őszintén. De nyilván ha a biztonsági autó előtt első két helyen haladtok, akkor lesz némi csalódottság. Ettől még szó sincs megosztottságról a csapaton belül.”

A monacói vb-aspiráns megerősítette, hogy kedden találkozott Mattia Binottóval egy vacsora keretében, de elmondása szerint ebben nem volt semmi szokatlan. Azt is elmondta, miről beszéltek a csapatfőnökkel a leintést követően: „Először nagyon mérges volt rám, mert látta, hogy rettenetesen lehangolt vagyok, amit nyilván megértett. De csak biztosra akart menni, hogy rendben vagyok-e és hogy felismertem-e, hogy így is lenyűgöző munkát végeztem annak fényében, milyen helyzetbe kerültem a safety car után.”

Az elbukott siker már csak azért is fájó lehet Leclerc-nek, mivel így csak néhány pontot tudott ledolgozni a Max Verstappennel szembeni hátrányából az összetettben. A jelenleg 43 egységnyi lemaradásban lévő ferraris ugyanakkor bizakodó az Osztrák Nagydíj előtt – ahol egyébként 2019-ben egyszer már kemény ütközetet vívott a Red Bull-os hollanddal.

„Imádom ezt a pályát. Versenyképesek voltunk itt a múltban. Emlékeztet ez a pálya a gokartos időkre, elég rövid a nyomvonal. Nagyon remélem, hogy versenyképesek lehetünk, és bízom abban, hogy tiszta hétvégénk lehet és végre úrrá tudunk lenni a dolgainkon” – fogalmazta meg várakozásait a monacói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: