Leclerc: majdnem egy évbe telt, mire megértettem a Ferrarit

Charles Leclerc elismerte, hogy elsőre nem igazán értette, hogyan működik a Ferrari csapata, és majdnem egy évbe telt, mire megértette a maranellói alakulaton belüli folyamatokat.

Charles Leclerc, Ferrari

Zak Mauger / Motorsport Images

Charles Leclerc 2018-ban, az F2 friss bajnokaként mutatkozhatott be a Forma-1-ben, majd a remek Sauberes szezonját követően húzott is egy merészet a Ferrari, és őt ültették be Kimi Räikkönen helyére a 2019-es szezontól kezdve.

A monacói fiatal pedig nem tört meg a nyomás alatt, már a szezon második versenyén, Bahreinben pole-pozíciót szerzett, és meg is nyerhette volna a versenyt, ha nem kap rövidzárlatot a motorjában dolgozó befecskendezőrendszer.

A csodás kezdésen felül azonban Leclerc szerint valóban nagy ugrás volt a Saubertől a Ferrarihoz igazolni, így a valódi beilleszkedése jóval tovább tartott, mint ahogyan azt a pályán láthattuk.

Még több F1 hír:

„Már az első pillanattól kezdve jól éreztem magamat” – mondta Leclerc az F1 Beyond the Grid podcastjében. „Sokat kellett tanulnom, de kapcsolati szinten azonnal úgy éreztem, mintha már ismerném a csapatot. Az viszont, hogy megszokjam, hogyan is működik egy ilyen nagy csapat, majdnem egy évbe telt.”

„Majdnem egy teljes év volt, mire pontosan megértettem a csapaton belül uralkodó dinamikát, hogyan reagál a csapat felmerülő problémákra.”

„Igen, hosszú időnek tűnik így kimondva, de ettől még nagyon, nagyon érdekes volt. Sokkal gyorsabb volt, hogy át is éltem, és közben mindig érzed az apró lépéseket, ahogyan tanulsz valamit, amit később már te is tudod alkalmazni, amivel egyszerűen jobban érzed azt, hogy ura vagy a helyzetnek.”

Leclerc azt is elismerte, hogy nagyon sokat fejlődött 2019-hez képest, de úgy érzi, hogy ez nem egy véges folyamat.

„Úgy érzem, nagyon sokat fejlődtem, mind emberként, mind versenyzőként. Nehéz számszerűsíteni ezt, de egyértelműen úgy érzem, hogy jobb vagyok most, mint amikor megérkeztem ide.”

„Ez azonban egy olyan sport, ahol folyamatosan tanulsz, és szerintem a mezőnyben mindenki tanul még valamit, minden egyes alkalommal, amikor beül az autójába.”

„Horner és Marko teljesen különbözik egymástól!”

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Steiner szerint 2022-ben a Haas visszatérhet a középmezőnybe
Következő cikk Vettel első élményei a 18 colos kerekekről: egyes kanyarokban még gyorsabb is voltam

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország