DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Leclerc: Ez még nem elég

A kényelmes előny ellenére egyáltalán nem érzi magát kényelmesen a Ferrari pilótája, és szerinte még egy lépés kell ahhoz, hogy érdemben harcban lehessen a győzelemért.

Charles Leclerc-rel az elmúlt években hazája, Monaco nem bánt kegyesen: Formula-1-es szempontból eddig három indulásból három kiesés a mérlege, és a futamokon kívül, a hétvégék többi részében sem mindig volt szerencséje. Idén, a jóval versenyképesebb Ferrarival eddig ez az ő terepe: magabiztos előnnyel mindkét pénteki szabadedzést behúzta.

Ugyan a Red Bull-lal és mindenki mással szemben meglévő különbség arra bátoríthatná, hogy újra a saját kezében érezze a bajnokságot, a fiatal monacói igyekezett a lehető legvisszafogottabban fogalmazni a nap végén. Elöl vannak, de az előny semmiképpen sem mondható megnyugtatónak. „Az első szabadedzés nem volt a legjobb, a második már kicsit jobban ment. De őszintén úgy gondolom, hogy muszáj lesz előrelépnünk holnapra, mert biztos vagyok benne, hogy elég kicsi a különbség a többiekhez képest” – osztotta meg gondolatait a sajtóval.



Az ütőképes Ferrarinak természetesen örül, és azt is tudja, mi is az a következő lépés, amire szükségük van. „Az autónk erősnek tűnik, a versenytempó tekintetében is, annak ellenére, hogy elég élénk volt a forgalom ma. Remélhetőleg sikerül megtennünk azt a lépést, és remek hétvégénk lehet. Az a lépés pedig a vezetés. Már egész jól felépítettem, de az utolsó lépést még nem tettem meg – az az, amikor elkezdesz nagyobb rizikót vállalni. Ezt csak holnap, az időmérőn fogom megtenni. Nem egyszerű, mert a pálya nagyon hepehupás, és az idei autókkal érezhető a különbség. Sokkal nagyobb kihívás lesz. De versenyképesek vagyunk, és ez nagyon boldoggá tesz.”

Csapattársa, aki inkább csak a lépést tartotta vele, szintén azt emelte ki nap végi nyilatkozatában, hogy Monaco új feladatok elé állítja őket. „A legfontosabb, hogy versenyképesek vagyunk, egész jó esélyeink vannak ebben a kihívásban. Ezekkel az autókkal sokkal trükkösebb minden, a huplik, a kerékvetők. De úgy tűnik, mások sokkal jobban szenvednek vele. Azt hiszem, a gumikkal bánunk nagyon jól, és a tapadásunk is elég, ami fontos errefelé, nem igaz?” – mondta elégedetten Carlos Sainz, ismételve George Russell szavait, aki szintén a Ferrarit dicsérte az említett szempontból.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: