Leclerc: Erős az autó, de tovább kell javulnunk – F1VILÁG.HU

Leclerc: Erős az autó, de tovább kell javulnunk

HIRDETÉS
Remek formában kezdte hazai nagydíját Monacóban a Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc, ám pontosan tudja, tovább kell gyorsulniuk, ha szombaton a rajtelsőségért szeretnének harcolni.
CIRCUIT DE MONACO, MONACO - MAY 27: Charles Leclerc, Ferrari F1-75 during the Monaco GP at Circuit de Monaco on Friday May 27, 2022 in Monte Carlo, Monaco. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

A monacói versenyző mindkét pénteki szabadedzésen a leggyorsabb volt, elmondása szerint pedig az F1-75-ös kódjelű versenyautó időmérős- és versenytempója is ígéretesnek mutatkozott. Mivel azonban még csak a pénteki napon van túl a mezőny, Leclerc szerint korai megmondani, hogyan alakulnak majd az erőviszonyok, így óvatosságra int: fontos, hogy tovább javuljanak szombatra.

„Nagyszerű volt ennyi embert látni a pálya körül, tudván, hogy még csak péntek van! Tényleg nagyon várom már a következő két napot, és remélhetőleg jó eredménnyel örvendeztethetjük meg a tifosit” – mondta a monacói tehetség.

„Következetesen tudtunk körözni, és tisztességes mennyiségű kört tettünk meg. Még finomítanunk kell az egyensúlyt, de összességében nem volt túl rossz – csupán a szokásos lépést kell megtennünk péntekről szombatra.”

„Az első edzés nem ment valami nagyszerűen, a második már egy kicsit jobb volt. De meggyőződésem, hogy mindenki hagyott benne egy kicsit pénteken, szóval szombatra újabb lépést kell megtennünk. Úgyhogy egyelőre még kérdőjel, hogy hogyan is állunk.”

„Az autó erősnek tűnik, a versenytempó is jó volt, habár volt némi forgalom. De jók az első benyomások. Remélhetőleg meg tudjuk tenni azt a lépést, amit szeretnénk, és nagyszerű hétvégénk lehet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!