Leclerc: édesanyám tudja, akkor vagyok a legboldogabb, ha versenyezhetek

Ugyan sokszor hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla, de a Forma-1 egy igen veszélyes sportág, ezt bizonyította Csou Kuan-jü silverstone-i balesete is. Charles Leclerc most arról beszélt, hogyan birkózik meg ezzel a stresszel a családja.

Charles Leclerc, Ferrari F1-75

Fotót készítette: Glenn Dunbar / Motorsport Images

A monacói pilóta a GQ magazinnak nyilatkozva elárulta, az édesanyja minden alkalommal aggódik, amikor autóba ül, de azzal is tisztában van, hogy ez a munkája és ezt a családja is tiszteletben tartja.

„Persze, édesanyám számára mindig nehéz, de nem tudom, mit mondhatnék neki, szeretem, amit csinálok. Nem fogom azt mondani, hogy óvatos leszek, mert az nem lenne igaz. Mindig igyekszem a legjobbat kihozni magamból“ - mondta Leclerc.

„Pontosan tudja, hogy akkor vagyok a legboldogabb, ha beülhetek a Forma-1-es autóba és versenyezhetek. Tisztában van vele, hogy ez egy veszélyes sport, de az elmúlt években egyre biztonságosabbá vált. Ettől persze mindig is veszélyes marad“ - tette hozzá a monacói.

Még több F1 hír:

Csou Kuan-jü ijesztő silverstone-i balesete Leclerc mindkét állítását alátámasztotta, hiszen a kínai pilóta csodával határos módon egyetlen karcolás nélkül megúszta a ránézésre ijesztőnek tűnő bukást, ami után Csou a glóriának mondott köszönetet.

Leclerc bemutatkozó szezonjában szintén fontos szerepet játszott a glória, hiszen egy Alonsóval történő ütközés során szintén megmentette az életét.

„Soha nem voltam a halo rajongója, de azt kell mondanom, nagyon örültem, hogy a fejem fölött volt akkor. Éreztem a becsapódást és az autómat elnézve ez elég kemény ütközés volt“ - emlékezett vissza Leclerc.

Egy nevet kihúzhat az Alpine a kívánságlistájáról


Nézzétek meg, hogy kik a 2022-es Forma-1-es szezon eddigi győztesei és vesztesei.

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk A világbajnoki címet is eldöntheti jövőre a Las Vegas-i Nagydíj az F1-ben
Következő cikk Schumacher: a pontszerzéseim előtt is erős voltam

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország