KezdőlapFormula 1Leclerc drasztikus lépésre szánta el magát, válságértekezletet hívott össze a Ferrari

Leclerc drasztikus lépésre szánta el magát, válságértekezletet hívott össze a Ferrari

-

Charles Leclerc olyannyira nem elégedett a Ferrari jelenlegi helyzetével, hogy találkozni szeretne az olasz márka első emberével, John Elkannal – írja a La Gazzetta dello Sport.

Hiába történtek komoly személy változások a Vörösök háza táján, az idei szezont ott kezdték el, ahol tavaly abbahagyták. Az időmérőn még közel voltak a Red Bullokhoz, de a futam során óriásira nőtt a szakadék a két csapat között. A monacói 3. helyen már szinte biztosnak tűnt, amikor a 41. körben váratlanul megállt alatta az SF-23.

Leclerc-nek pedig már tavaly is voltak technikai meghibásodásai, ami miatt egyre frusztráltabb és ez a nyilatkozataiból is kivehető, ahol már csak leplezni sem próbálja az érzéseit. Az 5-szörös futamgyőztes pedig megelégelte a Ferrarinál való helyzetet, és személyesen szeretne tárgyalóasztalhoz ülni a vezérigazgató Elkannal.

Charles Leclerc, Ferrari
2024-ben akár véget is érhet a Leclerc-Ferrar házasság két Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

A monacói szerződése 2024-ig érvényes a Scuderiánál, és nagy kérdés, hogy mi lesz a sorsa. A Mercedes szívesen tudná a soraiban a monacói szupersztárt, akinek azonban jelen pillanatban csak egyetlen célja van: visszahódítani a világbajnoki címet a Tifosi számára.

Erre azonban nagy valószínűséggel várnia kell még, mert a Ferrari nem került közelebb a Red Bullhoz, hanem ehelyett az Aston Martin és a Mercedes is felért a szintjére. Ha pedig Leclerc nem hosszabbítaná meg a jövő év végén lejáró szerződését, a pilótapiac egyik leglényegesebb kérdése lehet az, hogy melyik csapatnál folytatja tovább az F1-es pályafutását.

Nem elég a borzalmas szezonrajt, még exbarátnője is csúnyán belerúgott Leclerc-be (kép)