Leclerc: Az F1 Monaco nélkül számomra nem F1!

A hazai pilóta, Charles Leclerc kiállt Monaco Forma-1-es helye mellett, miután veszélybe került a tradicionális utcai pálya jövője a száguldó cirkuszban, azt sem lehet kizárni, hogy már a 2023-as naptárban sem lesz ott.

Charles Leclerc, Ferrari track walk

Fotót készítette: Mark Sutton / Motorsport Images

Kissé átalakulhat a következő években a Forma-1-es versenynaptár, egyes források szerint pedig már a 2023-as naptárból is kieshet Monaco, amely helyszín a Bernie Ecclestone-korszakban sokkal kedvezőbb díjakért rendezhetett futamokat, ráadásul a mai napig Monaco rendelkezik a nagydíj televíziós közvetítési jogaival.

Emellett a szponzorok kapcsán is vannak problémák: az F1 hivatalos támogatója a Rolex, a Monacói Nagydíj hivatalos órája viszont a TAG Heuer. Tehát az utcai helyszín F1-es jövője kérdéses, a Ferrari pilótája, Charles Leclerc pedig nagyon sajnálná, ha kiesne Monaco.

„Szerintem Monaco kiesése mindkét fél számára rossz lépés lenne. Soha nem hiányzott Monaco a Forma-1-ből a 2020-as, covid miatti kiesést leszámítva. És az F1 Monaco nélkül számomra nem F1.”

Még több F1 hír:

„Azt gondolom, hogy az F1-nek van történelme és vannak történelmi pályái, mint például Silverstone, Monza és Monaco, és szerintem ezeknek a pályáknak a naptárban kellene maradniuk.”

Komoly kritikaként szokta érni Monacót, hogy nem elég izgalmasak az itteni futamok, mivel a mai kocsikkal nagyon nehéz előzni. Ennek kapcsán Leclerc azt mondta, néha elgondolkozik, hogy érdemes lenne-e átalakítani a vonalvezetést:

„Néha elgondolkozom rajta, hogy sokat javítana-e az előzési lehetőségeken, ha módosítanák a pályát. Nem tudom, talán az alagút előtt el lehetne menni balra, és lehetne ott egy hosszú egyenes. De nem tudom, mennyire lehetne megvalósítani.”

„Természetesen nehéz itt előzni, viszont versenyzőként mindannyian szeretjük ezt a kihívást, ami különösen az időmérőn nagy, hiszen ekkor nagyon kell nyomnunk. Ezen a pályán óriási adrenalinlöket ér, a pálya pedig az F1 történelmének a része, és a sportban kellene maradnia” – fogalmazott Leclerc.

710 lóerős autójában kapák lencsevégre Leclerc-t (videó)

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Zseniálisan köszöntötte a NASCAR Kimi Räikkönent
Következő cikk A McLaren autóin tér vissza a Senna-logó a Forma-1-be

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország