Leclerc az élen Monacóban, Hamilton a pattogásra panaszkodik - F1VILÁG.HU

Leclerc az élen Monacóban, Hamilton a pattogásra panaszkodik

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc érte el a legjobb köridőt a Forma-1-es Monacói Nagydíj első szabadedzésén, pénteken. A fiatal pilóta mögött Sergio Perez zárt a második, míg Carlos Sainz a harmadik helyen. A Mercedes ismét küszködik a „delfinezés” jelenségével.
Charles Leclerc, Ferrari,

A száguldó cirkusz csapatait verőfényes napsütés, és nyári meleg, 31°C-os levegőhőmérséklet fogadta a hercegség utcáin, és miközben a Red Bull és a Mercedes kisebb újításokkal érkezett a bajnokság hetedik fordulójára, addig a Ferrari nem változtatott versenyautóján a múlt hétvégéhez képest.

A legjobb köridőt azonban a maranellóiak ifjú titánja, Charles Leclerc futotta meg: a hazai közönsége előtt versenyző pilóta 1 perc 14,531 másodperces idővel zárt az élen, alig 39 ezredmásodperccel megelőzve a Red Bull rutinos pilótáját, Sergio Perezt. A 3. pozícióban a Ferrari másik autóját terelgető Carlos Sainz végzett, megelőzve a világbajnoki éllovas Max Verstappent, aki közel 2 tizeddel volt lassabb Leclerc-nél.

Remek formában kezdtek a McLarenek is Monacóban: Lando Norris 5., Daniel Ricciardo 7. lett, kettejük közé az AlphaTauri francia tehetsége, Pierre Gasly férkőzött be.

Bár bejutottak a top 10-be, a Mercedesnek nem indult könnyen a hétvége: George Russell közel 7 tizedes lemaradással a 8. helyen végzett, Lewis Hamilton azonban majd’ 1 másodperccel volt lassabb az élen végző Leclerc-nél, a 60 perces tréning során pedig folyamatosan versenyautója pattogására panaszkodott.

A top 10-ben Sebastian Vettel zárt még az Aston Martinnal, ő 9. lett. Visszafogottan kezdtek az Alpine pilótái, hiszen Fernando Alonso 13., Esteban Ocon pedig csak 16. lett. A 14. helyen Kevin Magnussen zárt a Haasszal, míg csapattársa, Mick Schumacher csak 19. lett. A német pilóta váltóhiba miatt egy alkalommal kénytelen volt megállni a pályán, emiatt a piros zászlók is előkerültek.

Technikai probléma miatt Valtteri Bottas csak két körig jutott.

A Forma-1-es Monacói Nagydíj programja 17 órakor folytatódik a második edzéssel.

Az első szabadedzés végeredménye:

FORRÁS: F1

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!