Leclerc a lehető legjobb módon szeretne köszönetet mondani a Ferrarinak

Charles Leclerc a „lehető legjobb módon" szeretne köszönetet mondani a Ferrarinak a dzsiddai Forma–1-es kvalifikáción elért jó eredménnyel, miután az FP2-es balesete után jelentős javításokra volt szükség az autóján.

Ferrari mechanics with the damaged car of Charles Leclerc, Ferrari SF21, in the pit lane

Ferrari mechanics with the damaged car of Charles Leclerc, Ferrari SF21, in the pit lane

Sam Bloxham / Motorsport Images

Charles Leclerc a Szaúd-arábiai Nagydíj második szabadedzésének vége felé a 22-es kanyarban elvesztette autója hátsó részét, ami miatt nagy sebességgel a korlátnak csapódott. Az edzést azonnal leintették, de Leclerc ki tudott szállni az autóból segítség nélkül és közölte, hogy jól van.

A Ferrari az edzés után azt mondta, hogy felülvizsgálják Leclerc futóművét és erőforrását, hogy kiderüljön, meg tudják-e javítani őket szombatra, majd később megerősítették, hogy mindkettő kész lesz az FP3-ra és a kvalifikációra.

A baleset miatt azonban a szombati futam előtt a Ferrari legénységére nagy munka hárul, hogy Leclerc autóját megjavítsák. A monacói a késői balesete ellenére a 10. leggyorsabbként fejezte be az FP2-t, hét tizedmásodperccel lemaradva az élen záró Lewis Hamilton mögött.

Még több F1 hír:

„Ez egy olyan nap volt, amely sajnos nem úgy végződött, ahogy szerettem volna. De összességében végigmentünk mindenen, amit tesztelni akartunk. Úgy gondolom, hogy a potenciál itt van, és ha mindent összerakunk holnapra, akkor jó napunk lehet" - mondta Leclerc.

„De nyilván sajnálom a csapatot, akiknek nagyon-nagyon nagy munkát kell végezniük holnap előtt, hogy az autó készen álljon. Remélhetőleg elég jó munkát fogok végezni ahhoz, hogy a lehető legjobb módon, egy jó eredménnyel köszönjem meg nekik a munkát.“

A Ferrari úgy vág neki a hétvégi Szaúd-arábiai Nagydíjnak, hogy egy futammal a vége előtt ők a főesélyesei a konstruktőri bajnokság harmadik helyének. Az olasz csapat 39,5 pont előnnyel áll a McLaren előtt a tabellán, ami azt jelenti, hogy ha öt ponttal többet szereznek, mint a McLaren, akkor az előnyük behozhatatlan lenne.

"Nem akarunk lazítani. Ezzel az utolsó két futamon úgy gondolom, hogy csapatként még rengeteget kell tanulnunk azzal, hogy megpróbáljuk jobban optimalizálni a csomagot. Ez közvetve segíteni fog nekünk a jövő évre, úgyhogy tovább kell nyomulnunk" - mondta Leclerc a Motorsport.com-nak csütörtökön Dzsiddában.

Verstappen szerint rossz irányba mentek a beállításokkal

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk A brit kormány törvényt módosíthat a Mercedes és a Kingspan botránya miatt
Következő cikk Red Bull: Azt hittük, többet számít majd itt a motorerő

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország