Látható újításokkal készül a Mercedes a Brit Nagydíjra - F1VILÁG.HU

Látható újításokkal készül a Mercedes a Brit Nagydíjra

HIRDETÉS
Szemmel látható újításokkal készül a Forma-1-es világbajnoki sorozat következő versenyére, a Brit Nagydíjra a Mercedes csapata. Az istállónál azt remélik, sikerül közelebb kerülniük a még mindig jelentős előnyben lévő Red Bullhoz és Ferrarihoz.
2022 Azerbaijan Grand Prix 2022, Friday - LAT Images Lewis Hamilton

A Mercedes számára nehezen alakult a 2022-es bajnokság első harmada, összetettbeli hátránya miatt pedig lényegében csoda kellene ahhoz, hogy folytassa remek sorozatát, és újra megnyerje a világbajnokságot. A csapatnál viszont természetesen még nem mondtak le az idei évről, hiszen ahhoz, hogy ütőképes autóval állhassanak elő jövőre, mindenképp megoldást kell találni az idei problémákra.

A brackley-i gárda a Kanadai Nagydíjon újabb előrelépést tett, Toto Wolff csapatfőnök pedig azt reméli, hazai versenyükön, Silverstone-ban tovább folytathatják a fejlődést.

„Noha örömmel láttuk azokat a villanásokat, amiket a W13-as produkált, nagy hegyet kell még megmásznunk” – mondta a szakember. „Sok munkára lesz szükség ahhoz, hogy visszatérjünk az élre, de most már tisztább az irány. Arra fókuszálunk, hogy több és több teljesítményt találjunk az idény előrehaladtával.”

„Tudjuk, hogy a két topcsapat jelentős előnyben van. A kihívás számunkra azt, hogy lefaragjuk a hátrányt. Silverstone kegyes volt számunkra a múltban, és lesz néhány újításunk, ráadásul ez egy simább pálya. Szeretnénk újabb előrelépést megtenni.”

Andrew Shovlin, a Mercedes mérnökigazgatója elárult, a Brit Nagydíjra olyan újításokkal készülnek, melyek ránézésre is könnyen észrevehetőek lesznek.

Arra a kérdésre, hogy változtatnak-e a szűkre szabott oldalszekrényeken, a szakember így felelt: „Nem igazán az oldalszekrényekről van szó, más első- és hátsó szárnyunk lesz, és lesz néhány változtatás a padlólemezen is, szóval lesz néhány elem. De rengeteg fejlesztés zajlik idén az autók alját illetően, amit külső szemlélőként nem látni. Ezek viszont egy kicsit nyilvánvalóbb változtatások lesznek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!