KezdőlapFormula 1Lando Norris a mentőautóból szurkolt George Russellnek

Lando Norris a mentőautóból szurkolt George Russellnek

-

Lando Norris a vizsgálatok után visszatérhetett a paddockba, így elmesélte hogyan szorított a mentőautóból George Russellnek.

A brit versenyző a Q3 elején, a Raidillon kijáratánál szenvedett balesetet. Miután az autó megállt, Sebastian Vettel parkolt le mellette, hogy megbizonyosodjon arról, rendben van a 21 éves pilóta. Norris kiszállt a versenygépből, ám bal könyökét fájlalta, így elővigyázatosságból kórházba szállították.

Ez alatt a Williams versenyzője az élre ugrott, ám végül Max Verstappen maga mögé tessékelte. A McLaren fiatal pilótája elmondta, hogy a telefonján keresztül nézte az időmérő fennmaradó részét, és azért szurkolt, hogy honfitársa szerezze meg az első rajtkockát.

,,Nagyon boldog vagyok George (Russell) miatt, a mentőautóban néztem, ugyanis nem akartam lemaradni a kvalifikációról. Azért szurkoltam végig, hogy George szerezze meg a pole-t.” – nyilatkozta Norris.

A mai futamot bizakodva várja a pilóta, ugyanis autója igazán jól muzsikált a trükkös körülmények között is:

,,Nagyon izgatott vagyok. Spa-ban bármi megtörténhet, és nekünk egész jó volt a tempónk, nagyon élvezetes volt vezetni az autót. Remek volt ilyen körülmények között menni, a végén talán annyira nem, de a Q1-ben és a Q2-ben igazi kihívást jelentő körülmények voltak, amit mi pilóták szeretünk. Remélhetőleg a holnapi nap (vasárnap) nem lesz olyan rossz, én mindenesetre megpróbálok felzárkózni.”

Norris azonban úgy véli, hogy egy potenciális első helyet dobott el, így úgy érzi, cserben hagyta a McLarent:

,,A Q1-től kezdve tökéletesen mentek a dolgok, az autó nagyon jól betapadt, így magabiztosnak éreztem magam benne. Trükkös volt a Q3 eleje, még a kivezető körön is mondtam, hogy mennyi víz van a pályán, és talán lehet, hogy le kellene ezt inteni vagy ilyesmi. Sok volt a vízátfolyás, így nehéz volt a helyzet. A kérdés az volt, hogy mennyire akarod nyomni és mennyire nem. Úgy vélem az időjáráshoz mérten egy kicsit túlerőltettem azon a ponton, az Eau Rouge közepén, ami hát nem végződött túl jól, így én lettem az utolsó az etap végén. Természetesen rosszul érezem magam, hiszen nagyon jól mentek a dolgok, az autó remek volt a Q1-ben és a Q2-ben. Úgy vélem, hogy harcolhattam volna a pole pozícióért is, ám ehelyett sok munkát adtam a csapatnak, és valószínűleg késő estig dolgozniuk kell. Ugyanakkor szeretnék köszönetet mondani versenybíróknak és az orvosi csapatnak a segítségükért és a kemény munkájukért. ” – tette hozzá Norris.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lando Norris (@landonorris) által megosztott bejegyzés

A McLaren nem tudta elkerülni a váltócserét:

Később kiderült, hogy a wokingi istállónak váltót kellett cserélnie a 4-es rajtszámmal ellátott autóban, így a brit pilóta csak a 14. helyről kezdheti meg a futamot. A kaszni problémáit orvosolni tudták, ám az erőforrás állapotáról késő este még nem tudtak nyilatkozni. Ha cserélni is kell az egységet, Norris nem kap büntetést, ugyanis a csapat a Magyaroroszágon használt hajtásláncot tenné vissza a konstrukcióba.

ForrásCrash.net