2024. március 28. 13:31
KezdőlapUncategorizedKyle Smith a Superbike világbajnokságon debütál

Kyle Smith a Superbike világbajnokságon debütál

A brit Kyle Smith debütál a WorldSBK-ban, az indonéziai és az ausztrál futamokon csatlakozik a Pedercini csapatához.

A Superbike Világbajnokság indonéziai és ausztrál futamain, egy új arc tűnik fel a rajtrácson, Kyle Smith személyében. A brit a TPR Pedercini csapatához csatlakozik. Smith, aki az idei szezon nagy részében a WorldSSP-ben versenyzett, a csapat Kawasaki ZX-10RR gépén debütál majd a WorldSBK-ban Mandalikán. Ezután egy héttel később Phillip Islanden is rajthoz áll.

Smith 2015 és 2019 között a WorldSSP-ben versenyzett, és hét dobogós helyezést szerzett mind a Honda, mind a Kawasaki gépeken. Első dobogós helyezését 2015-ben Aragónban szerezte meg, amikor a harmadik helyen ért célba. Első győzelmét ugyanebben a szezonban aratta, amikor Katarban felért a dobogó legfelsőbb fokára. Smith első szezonjában három dobogós helyezést szerzett, köztük egy győzelmet, míg 2016-ban három dobogós helyezést ért el, két győzelemmel.

2017 a dobogós helyezések számát tekintve Smith legrosszabb szezonjának bizonyult a WorldSSP-ben, mivel egyetlen dobogós pozíciót sem szerzett, de 2018-ban újra felállhatott a pódiumra. 2019-ben sem volt dobogós helyezés a brit versenyző számára, amikor a Team Pedercinivel versenyzett, de pole pozíciót tudott szerezni. 2020-ban Smith a spanyol Supersport-bajnokságban indult, ahol egy győzelmet és öt dobogós helyezést szerzett, míg 2021-ben Nagy-Britanniában állt rajthoz. A 2022-es visszatérés a WorldSSP-be egy dobogós helyezést biztosított Smithnek ebben a szezonban, de az évad vége előtt szakított a VFT Racing csapattal.

Smith most a TPR Pedercini színeiben debütál a WorldSBK-ban.

Így fogalmazott: „Ez egy nagyon jó verseny, nagyon boldog vagyok, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy a World Superbike-ban versenyezzek a Team Pedercinivel. Eddig csak a World Endurance-on ültem ilyen motoron, ami más technikai specifikációjú, ezért izgatott vagyok. Mandalikában sem versenyeztem még soha, mivel tavaly nem voltam ott. Remélem, hogy tanulni fogok a tapasztalatokból, megpróbálom élvezni. Azt hiszem, Phillip Island egy kicsit könnyebb lesz, mivel ismerem a pályát, de mindkét versenyre készen állok, és alig várom, hogy visszatérjek a World Superbike paddockjába.”

Lucio Pedercini csapatfőnök hozzátette: „Örülök, hogy sikerült megállapodnunk Kyle-lal Indonéziára és Ausztráliára. Nagyon jól ismerem őt, sőt, már 2019-ben is együtt dolgoztunk. Annak ellenére, hogy évek óta a Supersport világbajnokságon versenyez, nagyon gyors, és biztos vagyok benne, hogy együtt jó munkát tudunk végezni.”