péntek, április 26, 2024

Kyle Busch biztos nem hagyta volna ki a versenyt Ty Gibbs helyében

Dátum:

Megosztás:

Kyle Busch a Phoenix-i verseny után elmondta, hogy ő semmilyen oknál fogva nem hagyna ki versenyt, még akkor sem ha a családjában van baj.

- Reklám -

Lehet, hogy Joey Logano és Roger Penske számára remek verseny volt Phoenix, de a NASCAR-közösség nagy része számára a 2022-es rájátszás nagy fináléja szomorúsággal volt beárnyékolva.

- Reklám -

Különösen a Joe Gibbs Racing számára, hiszen közvetlenül azelőtt, hogy a Toyota egyetlen Cup Series bajnoka lefutotta volna utolsó versenyét, a csapat főnöke elvesztette fiát, Coy Gibbst.

Még Kyle Busch sem tudta visszafogni magát, olyan szinten elöntötték az érzelmek – mint később kiderült, Denny Hamlinnek kellett vigasztalnia Busch-t a verseny előtt.

- Reklám -

A futam után viszont érdekes gondolatokat osztott meg a kétszeres Cup Series bajnok, amikor arról beszélt, hogy ugyanazt tette volna-e mint Ty Gibbs.

Azt hiszem, mindenki mindig azt mondja, hogy ha egy családtagomról lenne szó, akkor nem versenyeznék…” – nyilatkozta Busch.

„De ez nálam nem így van. Valószínűleg még ma is elindultam volna, mert ez az egyetlen dolog, amit tenni tudok.”

Ezt csináltam egész életemben. Nem is lett volna kérdés, hogy el kell indulnom.

A 18-as autó sofőrje ugyanakkor érzelmesen emlékezett meg a tragikus hirtelenséggel elhunyt Coy Gibbsről.

Nagyon hasonlítottunk” – emlékezett elcsukló hangon Busch. „Nem tűrte a hülyeségeket… és mindenkinek megmondta a frankót, egyenesen a szemükbe mondott mindent. Ezért szerettem Coyt, és a kitartásáért.

Meghalt az Xfinity bajnok Ty Gibbs apja

Busch 15 év után távozik a Joe Gibbs Racingtől, és 2023-ban átigazol a Richard Childress Racinghez. A 37 éves versenyző elmondta, mikor érezte először úgy, hogy JGR-os karrierje a végéhez közeledik.

Azóta, hogy szétváltak az útjaink Adammel (Stevensszel, aki manapság Christopher Bell csapatfőnöke), már nem volt a régi az egész” – mondta Busch a szakításról, mely a 2020-as szezon végén történt.

Mi voltunk a Toyota Jimmie Johnsonja és Chad Knausa (akik együtt 7 bajnoki címet nyertek). Tökéletes párost alkottunk.

Soha nem tudtuk azt a szikrát replikálni, ami Adamnél megvolt.