Közel 24 év után került elő az ellopott sisak!

Norberto Fontana sisak

Mikor az ember elveszít valamit, egy ideig reménykedik benne, hogy az adott dolog előkerül, majd ahogy telik az idő, lassan lemond róla. Arra pedig végképp nem gondol, hogy 23 év múlva még előkerülhet.

Az egykori argentin Forma-1-es versenyző, Norberto Fontanához viszont a minap visszajutott az a sisak amelyet 1998-ban loptak el a házából.

- Hirdetés -

A most 46 éves Fontana 1997-ben négy F1-es versenyt teljesített a Sauberrel.

Embed from Getty Images

1998-ban Londonban tárgyalt arról, hogy a Tyrrell versenyzője legyen a következő Forma-1-es szezonban, ami végül nem történt meg. Ez idő alatt azonban tolvajok betörtek Fontana családi házába, szülővárosában, Arrecifesben, ami körülbelül 180 kilométerre található Buenos Airestől. A betörők többek között elvittek egy Arai sisakot, amelyet Fontana a svájci csapat tesztpilótájaként viselt az 1996-os szezonban, Mugellóban és Estorilban.

Majdnem 24 évvel később, múlt pénteken Christian Bodrato Mionetto argentin versenyző észrevett egy személyt, aki egy motoron ült, egy bank előtt, Buenos Aires egyik külvárosában, Tortuguitasban, és Fontana jellegzetes mintájú sisakját viselte.

Bodrato Mionetto felhívta Fontanát, és mutatott neki egy fényképet a sisakról. Ő persze azonnal tudta, hogy ez az a sisak, amelyet 1998-ban loptak el a házából. Bodrato Mionetto ezután odalépett a motoroshoz, és bizonyos pénzösszeg kifizetése után magához tudta venni a sisakot. Így az általa visszakerült az igazi tulajdonosához.

„Tudtam, hogy egy nap megtalálom ezt a sisakot, mert amikor az emberek meglátják ezeket a színeket, tudják, hogy hozzám tartoznak” – írta Fontana az Instagram posztjában.

Bár a sisakot majdnem 24 évvel ezelőtt lopták el, nagyon jó állapotban volt. Csak a rádiórendszer hiányzott.

„Ez egy nagyszerű sisak, amely sokat jelent nekem” – mondta Fontana.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Norberto Fontana ?? (@norbertofontana) által megosztott bejegyzés

- Hirdetés -