2024. április 17. 01:49
KezdőlapSuperbikeKölcsönökből kezdte karrierjét, mára világbajnok - íme néhány érdekesség a Ducati sztárjáról

Kölcsönökből kezdte karrierjét, mára világbajnok – íme néhány érdekesség a Ducati sztárjáról

Álvaro Bautista 37 évesen egyike azon pilótáknak Spanyolországban, akik az életük nagy részét versenyzéssel töltötték. Apránként küzdötte fel magát: 50ccm-es Aprilia Kupa, megosztva egy helyet Jorge Lorenzóval, MoviStar Activa Kupa, és még sorolhatnánk. Íme egy sor érdekesség, amit a WorldSBK hozott nyilvánosságra a spanyol versenyzőről.

A 19-es szám összetéveszthetetlen, és a Talavera de la Reina-i pilótához kötődik. Bautista azért viseli a 19-es számot, mert ezzel indult korábban számos világbajnok, és úgy gondolta, hogy ez szerencsét hoz majd neki. Például Freddie Spencer 1985-ben vagy John Kocinski 1990-ben. Kedvenc pilótája Carl Fogarty.

CEV-ben töltött évei alatt anyagi okokból majdnem meghiúsultak tervei. A nővére adott neki pénzt a CEV és a 125 köbcentisek mezőnyében töltött idő között, amíg végül kapott egy jó helyet és elkezdett pénzt keresni. Évekkel később Álvaro visszafizette a nővérének kölcsönadott pénzt.

Álvaro bevallottan az Atlético Madrid szurkolója. Sőt, a CEV-ben a csapat színeit viselte az Aprilián. Fernando Torres tiszteletére még a 9-es szám is helyet kapott a motorján.

Ha nem motorversenyzésre adja a fejét, akkor szerelő szeretett volna lenni, emellett a főzés is az egyik rejtett tehetsége. Kedvenc étele a gnocchi quatri formaggi, és imádja a carcamusát, egy hagyományos toledói spanyol pörköltet.

A szokatlan frizurák rendszeres viselője, Bautista megígérte, hogy a szezon végén levágatja a haját, ha megnyeri a világbajnokságot, de még mindig viseli a viking copfokat. 2018-ban, amikor az utolsó MotoGP-futamán indult, mielőtt a Ducatival a WSBK-ban versenyzett volna, lilára festette a haját.