KezdőlapFormula 1Kiss Norbi és Verstappen is megérkezett az idei FIA-gálára

Kiss Norbi és Verstappen is megérkezett az idei FIA-gálára

-

A mai napon kerül majd megrendezésre az idei FIA-gála Bolognában. A rendezvényen többek között az idei szezonban újabb kamion Európa bajnoki címet szerző kis Norbert és a Forma-1-es világbajnokságot megnyerő Max Verstappen is tiszteletét teszi majd.

A Nemzetközi Automobil Szövetség rendezvényén az égiszük alatt összegyűlt szériák versenyzőit szokták díjazni évről évre. Többek között a Forma-1-es világbajnoknak járó egyedi serleget is csak ekkor veheti át a tulajdonosa és ez a konstruktőri kupáról is ugyanígy elmondható. Azonban nem csak a Forma-1-es világbajnokság első 3 helyezettjét jutalmazzák, hanem többek között a Formula E, a WRC és WEC sikeres pilótáit is.

A gálán kötelező a részvétel és ebből 2021-ben egy kisebb fajta botrány is kikerekedett. Történt ugyanis, hogy a Lewis Hamilton és Toto Wolff sem tette tiszteletét az eseményen az Abu Dhabiban való botrányt követően. Ezen kívül semmi atrocitás nem történt a gála története során, amit egy 21:30-kor kezdődő online streamen keresztül tudtok majd figyelemmel követni.

Forrásgpblog.com