KezdőlapETRCKiss Norbert négyszeres kamion Európa-bajnok lett!

Kiss Norbert négyszeres kamion Európa-bajnok lett!

-

A napokban az FIA által is aranyfokozatúvá minősített szombathelyi Kiss Norbert Le Mansban behúzta immáron a negyedik kamion Európa-bajnoki címét is.

2020 óta tart a közös munka Révész Bálinttal, és már az első évben siker koronázhatta volna az együttműködést. Nem osztották ki végül a koronavírus-járványnak köszönhetően a két versenyhétvégéből állt idény után a bajnoki címet, hiába vezette toronymagasan Kiss a tabellát. Tavaly egy szintén csonkára sikerült szezon után azonban igen, és a Révész Racing ellenállást nem tűrve nyerte meg nem csak a versenyzőknek kiírt bajnokságot, hanem a csapatokét is.

A közösködés a T Sport Bernau csapattal maradt 2022-re is, de a magyarok újabb fokozatba kapcsoltak, és immáron egy teljes szezonban. Beszédes az eredménylista, és ahogy 2021-ben is, minden versenyhétvégén tudott nyerni legalább egyszer a „Balu” névre keresztelt piros MAN. Norbi dominanciája valóban csak Max Verstappenéhez mérhető, idén a Forma-1-ből. Fájt is ez az ellenfeleknek, illetve a széria promótereinek, így a szezon közepén hirtelen azt találták ki, hogy túlzottan füstöl a motorjuk, így azt kezelni kellett, noha nem Bakó Csabi és „bandája” tehet róla, hiszen az egységeket Németországból kapják fixen, és nem nyúlhatnak bele, csak beépítik. Később pedig az FIA szigorú ellenőrei már a guminyomást is ellenőrizték volna a 37 éves magyar pilóta kamionján.

Hiába volt azonban minden nem várt nyomás, hazánk fiait újfent nem tudták legyőzni, immáron harmadik éve, amelyet most már két Európa-bajnoki cím is fémjelez, egymás után, ahogy volt az a korábbi magyar csapatával is, 2014 és 2015-ben.

A kamion Európa-bajnokságok örökös versenyző bajnoki rangsorában ezen eredményével a szombathelyi fiú már dobogós, és csak Jochen Hahn található előtte hat, illetve a legendás Steve Parrish öt elsőséggel.

A Racingline.hu és a TRP Media Csoport nevében gratulálunk a Révész Racingnek az újabb hatalmas sikerhez!