Kínos baki miatt ragadt a bokszban Alonso a bahreini teszt első napján

Az Aston Martinnál sem kezdődik zökkenőmentesen Fernando Alonso karrierje: a bahreini teszt első napján a szerelők egy kerékcsere-szimuláció alatt megtörték a padlólemezt, így több mint egy órán át kellett a bokszban várakoznia.

Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team, speaks with Zhou Guanyu, Alfa Romeo F1 Team

Fotót készítette: Zak Mauger / Motorsport Images

Nagyon nem megy simán az Aston Martin számára a 2023-as Forma-1-es szezon eddig, még el sem kezdődtek a bahreini tesztek és Lance Stroll egy biciklibaleset következtében máris kidőlt, így a fiatal brazil tartalék, Felipe Drugovich kezdte a körözést az AMR23-mal

Vagyis kezdte volna, mert az autó rögtön az első körön megadta magát, úgyhogy egy jó húszperces piros zászlós szakasz szakította félbe a tesztet. Szerencsére gyorsan meg tudták oldani a problémát, végül azonban így is csak 28 kört tudott megtenni a pilóta,

Délután aztán Fernando Alonso ülhetett autóba, aki bár nem nagyon vallotta be, elég erősen utalt rá, hogy olyan problémákat látott az Alpine-nál, amelyek a váltás szükségességéről győzték meg, például a számos műszaki hiba, ami érintette 2022-ben.

Baljós jel azonban, hogy miután az installációs kört megfutotta, a csapat szerelői a helyszínen tartózkodó riporterek beszámolói szerint eltörték az AMR23 padlólemezét, ennek következtében pedig jelen sorok írásakor, közel másfél óra után tudták útnak indítani a kétszeres világbajnokot. A teszt második etapjának élő közvetítését itt találjátok.

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Aston-tartalék: Frusztráló, de valószínűleg nem én veszek részt a futamon
Következő cikk Megoldódni látszik a Mercedes legnagyobb problémája

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország