Kilenc évvel ezelőtt ezen a napon szenvedett tragikus balesetet Michael Schumacher

Szomorú napra virradt a világ pontosan kilenc évvel ezelőtt ezen a napon, hiszen a Forma-1 egyik legnagyobb legendája, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher tragikus síbalesetet szenvedett Franciaországban. A németet habár csodával határos módon életben tartották, a mai napig elszigetelve él, és nem sok jót hallani az állapotáról.

Michael Schumacher, Ferrari

Fotót készítette: LAT Images

Kevés olyan ember van a földön, aki ne ismerné Michael Schumacher Forma-1-ben betöltött meghatározó szerepét. A német legenda olyan rekordokat döntött meg a Ferrarival, amelyet korábban sokan elképzelhetetlennek tartottak. Pályafutása során 7 világbajnoki címet, 91 futamgyőzelmet és 155 dobogót szerzett.

2006-ban, mikor Fernando Alonso zsinórban második alkalommal is legyőzte a világbajnoki címért folytatott küzdelemben, Monzában bejelentette, hogy visszavonul a Forma-1-től, ám az elhatározása nem tartott ki sokáig. 2010-ben ugyanis nem tudott ellenállni a Mercedes hívó szavának, így további három évig a mezőny tagjává vált.

Forma-1-es pályafutásának második szakasza nem sikeredett túlságosan fényesre. Mindössze egy dobogós helyezést felmutatva 2012 végén aztán Schumacher végleg szögre akasztotta a sisakját, ezt követően pedig a családjának és a hobbijának szentelte az idejét.

Még több F1 hír:

A német legenda hírhedten nagy rajongója volt a síelésnek, gyakran választotta ezt a kikapcsolódási formát, ám arra senki sem gondolt, hogy megannyi Forma-1-ben eltöltött év után pont egy ilyen alkalommal éri majd utol a végzete. Történt ugyanis, hogy 2013. december 29-én Schumacher Méribelben síelés közben súlyos balesetet szenvedett, egy kőnek ütközött, majd beverte a fejét egy kiálló szikladarabba.

Az egykori Ferrari-kiválóságot a grenoble-i kórházba szállították, ahol elveszítette az eszméletét és kómába került. Több alkalommal életmentő műtéten esett át, eltávolították a bal agyféltekéjében kialakuló vérömlenyt. Ezt követően az állapotát sok találgatás övezte, mivel hírzárlatot rendeltek el, ám az tudott, hogy 170 nappal a balesete után felébredt a kómából, majd elhagyhatta a kórházat.

Michael Schumachert a mai napig a családja körében ápolják, egészségügyi helyzetéről továbbra sem tudni sokat. Jean Todt elárulta, hogy időnként együtt néznek Forma-1-es futamokat, azonban azt nem lehet tudni, hogy mennyire épült fel a tragikus balesetéből.

A volt pilóta szerint Verstappen 2021-es bajnoki címe "lopott" volt, de Leclerc-nél így is erősebb

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Rosberg: Vettel még mindig sokat adhat a társadalomnak
Következő cikk Wolff nem bánja, hogy nem volt ott Russell első futamgyőzelménél

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország