Kik hajtanak pályára az F1 keddi szezonvégi tesztjén?

2022-ben a Forma-1 mezőny utoljára a keddi abu-dzabi teszten gurul pályára, ahol rengetetg pilóta mutatkozhat be az új csapatánál.

Pierre Gasly, Alpine

Pierre Gasly, Alpine

Alpine

A teszt a Pirellinek, a csapatoknak és a pilótáknak is fontos lesz, ugyanis a 2023-as bahreini előszezoni teszt előtt ez lesz az egyetlen alkalom, amikor kipróbálhatják a Pirelli 2023-as gumijait, a pilóták az új autóikat.

A pilóták legfontosabb feladata az, hogy hozzászokjanak az új autójuk üléspozíciójához, kormányához, gombkiosztásához, valamint a csapatok eltérő munkafolyamataihoz.

Fernando Alonso már hetek óta hangoztatja, hogy mennyire várja a tesztet és azt, hogy kipróbálja a zöld autót, bár ez elsősorban az Alpine-nal kapcsolatos frusztrációjára volt visszavezethető. A futam leintését követően a vasárnap estét Alonso már az Aston Martinnál töltötte, de Pierre Gasly is megkezdte a munkáját az Alpine-nál.

Még több F1 hír:

Miután az Alpine az Aston Martinnal és a McLarennel is megegyezett a tesztkiosztásról, az összes csapatot váltó pilóta pályára gurulhat majd. Fernando Alonso így is csak egy fél napot kap majd, mivel Lance Stroll-lal osztozkodnia kell majd. Melletük az újoncautóban Felipe Drugovich körözhet majd holnap.

Oscar Piastri az idei leghosszabb szerződés-saga után először mutatkozik majd nyilvánosan is a McLaren színeiben, Nico Hülkenberg szintén magára öntötte már a Haas kék pólóját, hogy megkezdje a visszatérést.

Még több F1 hír:

Logan Sargeant is teljes tesztnapot kap a Williamstől, ráadásul idén még az Alpine 2021-es autójával is gyűjtheti majd még a kilométereket, ha megegyezik a két csapat.

Egyetlen pilóta ejti meg a Forma-1-es bemutatkozását, a Mercedes juniorja, Frederik Vesti. A 20 éves dán fiatal idén az ART-vel a 9. lett az F2-ben egy futamgyőzelemmel és 4 további dobogóval, jövőre pedig már a Premánál versenyez majd, így automatikusan az F2-es bajnoki cím egyik legnagyobb esélyesévé lépett elő.

Csapat állandó versenyző junior versenyző
Red Bull   Liam Lawson
Ferrari    
Mercedes   Frederik Vesti
Alpine Pierre Gasly Jack Doohan
McLaren Lando Norris Oscar Piastri
Alfa Romeo Valtteri Bottas Theo Pourchaire
Aston Martin Fernando Alonso/Lance Stroll Felipe Drugovich
Haas Nico Hülkenberg Pietro Fittipaldi
AlphaTauri Juki Cunoda Nyck de Vries
Williams Alex Albon Logan Sargeant

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk A német legenda már Vettel visszatérését várja
Következő cikk Villeneuve bátor kijelentést tett Hamilton jövő évi szezonjáról

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország