DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F2/F3

Keszthelyi Vivien Franciaországban folytatja

A szezon során három olyan helyszínen fog versenyezni Keszthelyi Vivien, amelyen korábban még nem járt, ezek közül a soron következő franciaországi Paul Ricard pálya az első. Előreláthatóan nagyobb hátrányból fog nekivágni a hétvégének, mint a mezőny.

A 20 éves autóversenyző számára a pályaismeret hiánya nehezíti a második versenyhétvége során a fejlődés megítélését a többiekkel szemben. A magyar pilótának versenyről versenyre egyre több új dologgal kell megismerkednie, most a pálya sajátosságain kívül az ismeretlen tényezők gyors lereagálása és az alkalmazkodás is a feladatok közé kerül. Keszthelyitől a csapat elvárása továbbra is ezek elsajátítása, a helyezések tekintetében a számára új pályákon nincs kijelölt cél, mivel a Dallara 320 Formula 3-as autó viselkedésének megértése, illetve tapasztalatszerzés kell még ahhoz, hogy a tavaly kimaradt szezon miatt minél hamarabb visszarázódjon, és folyamatos pontszerző helyezéseket várhassanak tőle.



Az első Forma-1 Portugál Nagydíj betétfutamaként megrendezett versenyeken mutatott pontszerző eredménye rendkívül erős kezdés volt, az azonban hatalmas bravúrnak számítana, ha a hátráltató tényezők ismeretében Keszthelyi a második versenyhétvégén is hasonló eredménnyel végezne.

„Várom az új kihívásokat, szívesen tanulok minden versenyen és versenyhétvégén. Továbbra is az autó viselkedésének megismerése, kezelésének elsajátítása, a rajt és az egykörös tempó növelése, gyakorlása az elsődleges cél. Ezeken a területeken van még hova fejlődni ahhoz, hogy folyamatosan pontszerző helyeken végezhessek. Mivel ez egy teljesítményalapú sportág, nem mindegy, hogyan és milyen ütemben fejlődünk a többiekhez képest. Az Euroformulában versenyző pilóták általában egy szezonban párhuzamosan több bajnokságban is indultak, indulnak így a továbbiakban is reális célok mentén próbálom tartani a felzárkózás ütemét” – fogalmazott Keszthelyi Vivien a második versenyhétvége előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: