Kamion Eb - Kiss Norbi negyedszer is kontinensbajnok!

A magyar versenyző a harmadik Le Mans-i futamon biztosította be matematikailag is újabb Európa-bajnoki címét a kamionos kontinensbajnokságban, miután lehengerlő vezetéssel újabb futamgyőzelmet aratott.

307734061_675509463933102_6224235644568974668_n

A 37 esztendős szombathelyi pilóta már szombaton megszerezhette volna negyedik Eb-címét, ám ekkor még nem sikerült kellő előnyt kiépítenie legnagyobb bajnoki riválisával, Jochen Hahnnal szemben.

A harmadik franciaországi futamon Norbi ismét a pole pozícióból indulhatott, azonban a rajtot a második helyről startoló Hahn kapta el jobban, így helycsere történt az élen, Kiss maga is elismerte a leintést követően, hogy kisebb hibát követett el.

A Révész Racing versenyzője ugyanakkor azonnal üldözőbe vette német riválisát, és a második körben egy kiváló manőverrel körbe is autózta, vissza véve az első helyet, amit már ki sem engedett kezei közül.

Még több F1 hír:

Kiss a harmadik körtől kezdve pokoli tempót diktált és folyamatosan lila szektorokat autózott, magabiztos előnyt építve ki az élen, a tizenegy körös verseny végére Norbi hatalmas fölénnyel diadalmaskodott.

Bár öt futam - köztük egy Le Mans-i - hátra van a bajnokságból, Kiss előnye immáron matematikailag is behozhatatlan a tabella élén: 85 egységgel vezet összetettben a futammásodik Hahn előtt, a hátralévő futamokon pedig már csak 70 pont szerezhető.

Kiss Norbi 2014, 2015, valamint 2021 után negyedik alkalommal zárt a kamionos Európa-bajnokság legjobbjaként, ezzel a szakági örökranglistán már csak a hatszoros bajnok Hahn előzi meg.

Fotó: Facebook//Kiss Norbi

Ilyen lehetne a Porsche Forma-1-es festése (képek)

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Kamion Eb - Kiss Norbert a címvédés kapujában
Következő cikk Steiner: „Ő volt a legtehetségesebb versenyző, akivel valaha találkoztam”

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország