Kabaré: Piastri cáfolja, hogy az Alpine-nál vezet 2023-ban! - F1VILÁG.HU

Kabaré: Piastri cáfolja, hogy az Alpine-nál vezet 2023-ban!

HIRDETÉS
Oscar Piastri magyar idő szerint kedden este közösségi oldalain cáfolta, hogy megállapodást kötött az Alpine Forma-1-es csapatával. Az ausztrál pilóta kijelentette, nem fog a francia istálló színeiben versenyezni a száguldó cirkuszban!
Oscar Piastri, Alpine

Igazán furcsa ügy van kibontakozóban a királykategóriában a Forma-1-es Magyar Nagydíj után, az egész pedig azzal kezdődött, hogy az Aston Martin csapata hétfő délelőtt megerősítette, Fernando Alonso 2023-tól náluk folytatja pályafutását.

Jelenlegi csapata, az Alpine megdöbbenéssel vette tudomásul mindezt, Otmar Szafnauer, az istálló csapatfőnöke ugyanis kedden délelőtt elárulta, Alonso vasárnap este még arról beszélt, meghosszabbítja év végén lejáró kontraktusát velük.

Az Alpine mindenesetre nem sokáig gondolkodott azon, kit ültessen a spanyol helyére: kedden kora este bejelentette, a csapatnál eddig tartalékpilótaként tevékenykedő Oscar Piastri lesz Esteban Ocon csapattársa. Az Alpine közleménye mindazonáltal meglehetősen furcsa volt, abban ugyanis nem szerepelt a fiatal pilóta nyilatkozata.

Néhány órával később aztán Piastri közösségi oldalain adott ki rövid kommünikét, ebben leszögezte, nem állapodott meg a csapattal.

„Megtudtam, hogy a beleegyezésem nélkül az Alpine F1-es csapata kiadott egy közleményt késő délután, miszerint náluk vezetek majd jövőre. Ez nem igaz, nem írtam alá szerződést az Alpine-nal 2023-ra. Nem fogok az Alpine-nál vezetni 2023-ban” – szögezte le Piastri.

A történethez egyébként hozzátartozik, a hírek szerint a fiatal pilóta menedzsere, Mark Webber kőkeményen dolgozott azon, hogy Piastri jövőre a McLarenhez kerüljön, méghozzá Daniel Ricciardo helyére – és állítólag közel is állnak a megállapodáshoz.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!