Jos Verstappen Wolffról: „Azóta semmilyen kapcsolatunk nincs egymással...”

A Red Bull-pilóta Max Verstappen édesapja, Jos arról nyilatkozott, hogy korábban jó kapcsolatot ápolt a Mercedes-csapatfőnök Toto Wolff-fal, viszont azóta ez megváltozott. Azt is elmondta, jól érzik magukat a Red Bullnál, ez pedig Helmut Markónak is köszönhető.

Toto Wolff, Team Principal and CEO, Mercedes AMG

Fotót készítette: Simon Galloway / Motorsport Images

Kemény csatát vív egymással idén a Red Bull Racing és a Mercedes, valamint Max Verstappen és Lewis Hamilton a világbajnoki címért, és az év utolsó versenye előtt még mindig nem dőlt el, hogy végül ki emelheti magasba a világbajnoki trófeát.

Ennek következtében természetesen elkerülhetetlen a konfliktus a két fél között. Max édesapja, Jos Verstappen pedig korábban még jó kapcsolatot ápolt a Mercedes csapatfőnökével, Toto Wolff-fal, a kapcsolatuk viszont már a múlté.

Ennek oka a Brit Nagydíjon történt Hamilton-Verstappen ütközés, amely során a holland pilótát 51G-s erőhatás érte, az édesapa pedig zokon vette, hogy Wolff nem érdeklődött Max felől, valamint hogy felhőtlenül ünnepeltek a verseny után.

Jos pedig a brit Daily Mailnek azt nyilatkozta, nem jött helyre a kapcsolatuk a csapatfőnökkel, hiába telt el pár hónap az ominózus eset óta:

Még több hír:

„Jó helyen vagyunk a Red Bullnál. Korábban többször beszéltem Totóval, azt gondoltam, hogy jó a kapcsolatunk, de az utóbbi időben megmutatta, hogy milyen is az igazi Toto. Azóta pedig nincs semmilyen kapcsolatunk egymással.”

Arra a felvetésre pedig, hogy Wolff rossz vesztes lenne, a korábbi Forma-1-es versenyző határozottan felelt:

„Igen, mondhatjuk, hogy az. A Mercedes hosszú éveken át az élen volt, és most szorultak először a sarokba, mi pedig egy másik Totót látunk. Ez sajnálatos, de az ilyen helyzetekben ismerheted meg valójában az embereket.”

Arra a kérdésre válaszolva, hogy van-e oka Verstappennek csapatot váltani, Jos úgy válaszolt, hogy nincs napirenden a téma, ennek pedig a tanácsadó Helmut Markóhoz is köze van:

„Ennek is köze van Helmut Markóhoz. Mindhárman – Max, a menedzsere és én – tökéletesen összeillünk vele. Semmi mellébeszélés, egy egyenes emberről van szó. Hasonló a karakterünk.”

 

„Néha kemény helyzeteket élünk át, de ekkor is megmondjuk egymásnak az igazat. A Forma-1 egy kemény dolog. Próbálj meg helytállni ebben a világban, bármelyik területen!”

„Mi tudjuk, hogy mit akarunk. És ha valami nem stimmel, akkor nem stimmel, és semmi értelme a ködösítésnek. Viszont köztünk nem ez a helyzet” – folytatta a kétszeres F1-es dobogós, akinek a fia a 2016-os Spanyol Nagydíj óta vezet a Red Bull „A” csapatánál.

Mint ismert, Max Verstappen szerződése a Red Bull-lal 2023 végéig érvényes, és hogy mi jön ezután? Jos így válaszolt:

„Még mindig van két év a Red Bull-os szerződésből. Fontos lesz, hogy a csapat hogyan boldogul az új technikai szabályokkal, és hogy ez mit jelent a teljesítmény tekintetében. De jól érezzük magunkat a csapatnál, és még rengeteg időnk van.”

Minden Alonso arcára volt írva, amikor meglátta Verstappen ütközését...

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Wolff reméli, hogy elkerülik a zűrös helyzeteket Abu Dhabiban
Következő cikk Hamilton: az F1-es előzés szabályai „egyvalakire nem vonatkoznak”

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország