Jos Verstappen: Maxnak szerencsére is szüksége lesz, hogy a Ferrari előtt maradjon

A regnáló Forma-1-es világbajnok édesapja elismerte, Fortuna az elmúlt hetekben is fogta fia kezét és arra számít, hogy a Monacói Nagydíjon is pokoli gyorsak lesz a Ferrari.

Max Verstappen, Red Bull Racing, 1st position, on the podium

Fotót készítette: Zak Mauger / Motorsport Images

Kiváló formát mutat eddig a 2022-es szezonban Max Verstappen, mi sem bizonyítja ezt jobban a ténynél, hogy a holland minden olyan futamot meg tudott nyerni az idényben, amit sikerült befejeznie.

A címvédő versenyző Charles Leclerc barcelonai kiesését követően átvette a vezetést összetettben, annak ellenére, hogy a monacói pilóta uralta a spanyolországi versenyhétvégét, így ledolgozta a Red Bull Racing megbízhatósági problémái miatt összeszedett korai hátrányát.

A monte-carlói nyomvonal mindig különleges kihívást jelent a pilóták számára, így a szezon hetedik versenyhétvégéjén különös jelentősége lesz az egykörös tempónak, valamint a szombati kvalifikációnak, hiszen közismerten nehéz előzni ezen a pályán.

Még több F1 hír:

Max Verstappen édesapja, Jos fia hivatalos honlapján latolgatta az esélyeket a futam előtt és mint azt elismerte, a Red Bullnak szüksége volt némi szerencsére az elmúlt hetekben ahhoz, hogy maga mögött tartsa a Ferrarit, és ezúttal is jó tempóra számít az olaszoktól.

„Arra számítok, hogy a Ferrari itt is erős lesz, így ismét egy nagyon érdekes hétvége vár ránk. Barcelonában az is világossá vált, hogy a Mercedes határozottan nagy lépést tett előre, ugyanakkor a versenyen még mindig négy tized lemaradásban voltak a Red Bullhoz képest“ - vélekedett a korábbi pilóta.

„A Ferrari pokolian gyors, különösen az időmérő edzésen. Ha csak az egykörös tempót vesszük górcső alá, azt kell mondanom, jobb autójuk van, Max viszont nagyon erős a versenyen és néha egy kis szerencsére is szüksége van“ - fogalmazott Jos Verstappen.

Még több F1 hír:

A Milton Keynes-i alakulatnak a kettős győzelem ellenére sem alakult zökkenőmentesen a barcelonai hétvégéje, hiszen Verstappen autóján végig rakoncátlankodott a DRS, ami meg is nehezítette a holland versenyét, különösen akkor, amikor George Russellen kellett volna átverekednie magát.

„Azt hiszem, a csapatnak van elképzelése arról, honnan ered a DRS-rendszer problémája. Nem ez volt az első alkalom, hogy elromlott, bízom benne, hogy megtalálják a megoldást.“

„Végeredményben ez még mindig egy technikai sport, bármi megtörténhet... és nem csak velünk, ahogy azt láthattuk. Örülök, hogy Max most már vezeti a bajnokságot, de ezen a héten ismét fordulhat a kocka“ - tette hozzá a holland.

Hivatalos: Megvan, hogy hol tér vissza Kimi Raikkönen!

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk A McLaren autóin tér vissza a Senna-logó a Forma-1-be
Következő cikk Jó híreket kapott Norris, nem kell kihagynia a hétvégét

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország