Jos Verstappen Hamiltonról: Versenyzőként tisztelem őt, a többit inkább hagyjuk

Jos Verstappen 1994 és 2003 között 107 F1-es futamot vett részt, dobogóra állhatott, és Michael Schumacher csapattársa volt a német első világbajnoki címe idején. A hollandot a felsorolt eredmények ellenére most mégis Max Verstappen édesapjaként ismerik legtöbben.

aMax Verstappen, Red Bull Racing and Jos Verstappen

Mark Sutton / Motorsport Images

Jos Verstappen a világbajnokság döntő szakaszában szeretné segíteni fiát, Max Verstappent a Lewis Hamilton elleni világbajnoki küzdelemben. Az idősebb holland a Mercedes hétszeres világbajnokáról fogalmazta meg véleményét.

„Sosem beszéltem Lewisszal. Nem jelentek számára semmit, nem is kell, hogy ez változzon. Versenyzőként tisztelem őt, ami a többit illeti…inkább hagyjuk” – mondta Verstappen.

Még több F1 hír:

„Max és Lewis kizárólag akkor beszélnek egymással, ha egyszerre állnak a dobogón. Úgy látom, Max jó viszonyt ápol a többiekkel, Lewis azonban a saját világában él, így vele nincs kapcsolata.”

„Bár Maxhez képest sehol nem voltam, én is versenyeztem az F1-ben. A többi versenyzővel barátságosak voltunk egymással, de legalábbis mindig köszöntünk a másiknak. Gyakran repültünk együtt közösen néhányukkal, ami remek szórakozás volt.”

„Van néhány versenyző, aki keresztülnéz a többieken. Lewis a maga útját járja, és a sikereit látva nem mondhatjuk, hogy rosszul tenné. Mindig figyelt az őt körülvevő környezetre, a Mercedesszel pedig jó döntést hozott. Régóta övé a leggyorsabb autó, de kétségtelenül ő is jól teljesít.”

„Max olyan, amilyen. Néhányan kedvelik a személyiségét, míg mások nem. Ami a szívén, az a száján, de Lewisszal ellentétben ő nem foglalkozik az adott országokban zajló politikai helyzettel. Sportolóként szeretne jó munkát végezni, ez az ő megközelítése” – mondta a 49 esztendős Verstappen.

A Verstappen és Hamilton közötti különbségről egy másik ex-versenyző, Jacques Villeneuve is nyilatkozott

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Sikerül-e vasárnap is megúszni a káoszt Dzsiddában?
Következő cikk Leclerc pénteken még balesetezett, szombaton a két Red Bull között végzett: „Féltem, hogy ugyanaz lesz a vége...”

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország