Jos Verstappen belekezd a ralizásba, a hónap végén debütál egy R5-ös Citroënnel

Max Verstappen édesapja, a korábbi Forma-1-es versenyző, Jos Verstappen még ebben a hónapban debütál a raliversenyzésben a Belga Rali Bajnokság egyik futamán.

Jos Verstappen with Max Verstappen, Red Bull Racing

Fotót készítette: Getty Images / Red Bull Content Pool

A regnáló F1-es világbajnok Max Verstappen édesapja a DG Sport Competition által felkészített Citroën C3 R5 Rally2 autóval fog rajthoz állni a február 26-i belgiumi Haspengouw Ralin. Jos Verstappen, aki F1-es pályafutása során 106 alkalommal állt rajthoz a Benetton, a Simtek, a Footwork, a Tyrrell, a Stewart, az Arrows és a Minardi színeiben, hobbiból kezd a raliversenyzésbe.

Úgy volt, hogy tavaly az asseni Drenthe Ralin debütál versenyzőként, de a COVID-19 járvány elsöpörte a bemutatkozást. A 49 éves versenyző navigátora a tapasztalt belga Kris Botson lesz.

„Nagyon várom már, nagyon szeretem a ralizást. Különösen azért, mert nagyon kiszámíthatatlan. Természetemnél fogva nagyon hajtós vagyok, és egy top csapat támogatását élvezem, de a navigátorommal együtt ismét meg kell találnom a saját határaimat.

Még több F1 hír:

„Szeretném jól csinálni, de azért vágok bele ebbe a kalandba, mert örömet okoz nekem. A raliversenyzés tényleg az élményen múlik. Ennek a tapasztalatnak a megszerzése lesz a legnagyobb kihívás“ - tette hozzá a friss Forma–1-es világbajnok édesapja.

„Ez nem hasonlítható semmihez a motorsportos pályafutásomból, számomra minden új: az autótól kezdve a munkamódszerig, a pályafelírás, az utasítások meghallgatása vezetés közben, és az összes szakasz megismerése. Nincs, vagy nagyon kevés lehetőség van a pálya felfedezésére, így egyrészt azonnal gyorsnak kell lenni, másrészt pedig el kell kerülni a felesleges kockázatokat."

Verstappen a márciusi Belga Rali után értékeli a tapasztaltakat, és után dönt a folytatásról, de utalt arra, hogy egy olyan program is megvalósulhat, amelynek részeként a belga és a WRC futamain is indulna.

Alpine: rontsuk el korán, tanuljunk gyorsan, de ne játsszunk a biztonságra

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk ROC: Schumacher kiesett, Vettel döntőbe jutott!
Következő cikk Sébastien Loeb legyőzte Sebastian Vettelt a ROC döntőjében!

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország