Jövő hétvégén debütál az IndyCarban a Ferrari F1-es tesztpilótája

A Forma-2 tavalyi második helyezése, Callum Ilott a jövő hétvégén a Juncos Hollinger Racing csapatával debütál az IndyCar portlandi fordulójában – a fiatal brit a 77-es számú kocsit foglalhatja el.

Callum Ilott, Ferrari

Fotót készítette: Ferrari

Callum Ilott azt követően, hogy 2020-ban a Formula–2-ben a második helyen végzett, nem kapott Forma–1-es ülést, viszont a Ferrari tesztpilótája lett, valamint a GT World Challenge Europe Endurance-kupában is indul, a Le Mans-i GTE Am-kategóriában pedig harmadik lett a 24 órás versenyen.

A 22 éves versenyző nagy lehetőséget kap jövő héten: a Juncos Hollinger Racing bejelentette, hogy az IndyCar jövő heti portlandi fordulóján a 77-es számú kocsit vezetheti Ilott, holnap pedig részt is vesz az első tesztjén.

Még több F1 hír:

Ilott a bejelentést követően boldogan nyilatkozott:

„Ez lesz az első alkalom, hogy az NTT IndyCar Seriesben és az Egyesült Államokban versenyezhetek, ami meglehetősen nagy változás lesz az eddigi, Európában történő versenyzésemhez képest” – kezdte a brit.

„Várom, hogy a csapattal együtt dolgozhassak a fejlődésük első fázisában, és büszke vagyok erre a lehetőségre. Szeretném megköszönni a Ferrari Versenyzői Akadémiának, hogy lehetővé tették számomra mindezt, valamint Ricardo Juncosnak és Brad Hollingernek, hogy csatlakozhattam a csapathoz.”

Juncos és Hollinger még augusztus elején jelentették be partnerségüket, melynek keretében istállójuk teljesíteni fogja az IndyCar idei szezonjának utolsó három viadalát, mielőtt 2022-ben már teljes évet futnának.

 

Ez lesz egyébként a Juncos első futama a 2019-es Indy 500 óta, amikor Kyle Kaiserrel indultak a neves eseményen. „Nagyon örülünk, hogy sorainkban tudhatjuk Callum Ilottot. Sok tapasztalatot és elképesztő tehetséget hoz magával” – mondta Juncos a bejelentés kapcsán.

„Bízunk benne, hogy jól tud majd alkalmazkodni az IndyCarhoz, amikor holnap kihajtunk a pályára Indianapolisban, mielőtt még hivatalosan is debütálnánk Portlandben a jövő héten.” Azt egyelőre még nem tudjuk, hogy a megállapodás csak egyetlen futamra szól-e, vagy esetleg láthatjuk még a britet további fordulókon is.

 

Russell egyre előrébb kerül az F1 erősorrendjében, Vettel is a belgiumi top 3-ban…

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Így élte túl az extrám spái körülményeket Tóth László az F3 versenyein
Következő cikk Zandvoortba látogat az F3, Tóth már tavaly is versenyzett itt!

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország