DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Jó úton halad az Alpine

A francia alakulat fejlesztési csomagja meghozta a várt eredményeket: a két pilóta derűlátóan nyilatkozott az első két szabadedzés után.

A Monacói Nagydíjon a dobogó legalsó fokát elfoglaló Esteban Ocon pozitívan osztotta meg a pénteki szabadedzésen tapasztaltakat. Habár van még mit igazítaniuk az autón, az első felvonásban a harmadik, a második etapban pedig az ötödik helyen zárta a barcelonai hétvége első napját az Alpine pilótája.

„Jó napunk volt, versenyképesek voltunk mindkét szabadedzésen. Azonban a holnap az, ami számít. Sok mindenen kell még dolgoznunk: például a versenytempónkon, hogy belőjük oda az autót, ahol szeretnénk, hogy legyen. Volt előrelépés a második szabadedzésen az elsőhöz képest, de van még min dolgoznunk, ezek remélhetőleg holnapra összeállnak” – válaszolt az edzéseket követő kérdésekre a francia versenyző.

Nem csak Alonso és Hamilton hívták fel a figyelmet az egymáshoz rendkívül közel álló mezőnyre, hiszen Ocon is izgalmas kvalifikációra számít: „Nagyon szoros időmérőre számíthatunk. Három tized akár tízhelyes különbséget is jelenthet, egészen lenyűgöző, hogy ennyire közel vagyunk egymáshoz. Így tényleg a pilóta teljesítményén van a hangsúly, rajtunk múlik a helyezés. Remélem, hogy holnap is ennyire szoros lesz a mezőny, és harcban leszünk a jó helyezésekért.”



Az új fejlesztési csomaggal is elégedett Ocon, ám szombaton fog a valós teljesítmény megmutatkozni: „Monaco óta jobban teljesítünk, amióta hoztuk a fejlesztéseket. Elképesztő, hogy milyen keményen dolgozott rajta a csapat, és szemmel is látható, mennyivel agresszívabb lett az autó. De ez még csak a péntek volt, a holnap az, ami tényleg számít, és amikor megtudjuk, ténylegesen hol állunk a többiekhez képest.”

Gasly szűkszavúan fogalmazott

Az Alpine másik pilótája, Pierre Gasly szintén optimistán, ám kevésbé bőbeszédűen nyilatkozott a pénteki napot követően. Csapattársa mögött végzett mindkét szabadedzésen: az elsőt az 5. helyen, míg a másodikat a 10. helyen zárta.

„Pozitív napunk volt, sok mindent kipróbáltunk. Elégedett vagyok a hétvége kezdetével” – zárta rövidre a nap értékelését a francia.

A fejlesztéseket szintén csak dicsérni tudta az egyszeres futamgyőztes, azonban ő is izgalmas kvalifikációra számít: „Eddig jól működnek a fejlesztéseink. Nagyon szoros a mezőny, meglátjuk, mit tudunk kihozni belőle holnap. Követjük a tervünket, várom az időmérőt” – összegzett Gasly. „Az egyensúlyon kell még dolgoznunk, néhány kanyarban nem volt megfelelő. Szoros lesz a csata, ezért ezt mindenképp meg kell vizsgálnunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: