DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Itt az utolsó Alfa Romeo, a C43!

Az Alfa Romeo F1 Team Stake bemutatta legújabb versenygépét, a C43-at! Az eseményt megosztva rendezték Zürichben és a csapat bázisán, Hinwilben.

A Sauber hinwili bázisán rántották le a leplet a versenyzők a jó ideig utolsó Alfa Romeóról, miközben CGI-képek és videók jelentek meg az interneten az autóról. A lenyűgöző videóban a C43 atomjaiból állt össze, ezzel azt szimbolizálva, hogy a csapat sok-sok egyéniség együtteséből áll, akik mind fontos szerepet játszanak az Alfa Romeo sikereiben.

A pompásan festő piros-fekete C43-as fogja végigkísérni Valtteri Bottast és Guanyu Zhout a 2023-as szezonon, amint a csapat megpróbálja folytatni a folyamatos fejlődés útját. A dizájnért a Centro Stile felelt, hogy megfeleljen a szponzorok kívánságainak és az Alfa Romeo márkának is, amely az idény végén kiszáll a Sauber mögül és a Formula-1-ből, s a csapat 2026-tól az Audi támogatásával fog versenyezni.

Az autó tervezését Jan Monchaux technikai igazgató vezette, a Ferrari-erőforrás által hajtott C43-as pedig a csapat elmondása szerint a tavalyi autó továbbfejlesztett változata, bár hozzátették, hogy az FIA által előírt jelentősebb szabálymódosítások miatt rengeteg fejlesztést és sok-sok új alkatrészt is magán hordoz az új versenygép, melyek komoly fejlődési potenciált hordoznak magukban.

Az autó ezzel ledobta a „téli ruháját”, melyet a graffitiművész BOOGIE tervezett, és a tervek szerint ezen a héten már pályára is viszik Barcelonában egy forgatási nap keretein belül. Továbbá a C43-as – elsőként – bekerül az EA Sports által gyártott F1 22 videojátékba is, a bahreini teszt első napjának estéjén.

Frederic Vasseur távozásával az ügyvezető igazgató, Alessandro Alunni Bravi lett megbízva a csapatvezetői teendőkkel, aki nagyra értékeli a csapat téli munkáját: „Egy új autó életre hívása az istálló minden egyes szegmensét érinti, ezért is tölt el büszkeséggel a mai bemutató. Azt választottuk, hogy a rajongók előtt rántjuk le a leplet, mivel ez nem csak rólunk szól, hanem róluk is: viszonozni akarjuk a támogatásukat. Hónapok munkája van ebben az autóban, de a mai nap csak az út kezdete. Elhivatottan és keményen kell tovább dolgoznunk, hogy a pályán jól teljesíthessünk. Mindenki elhivatott ez iránt, így biztos vagyok abban, hogy megtérül a munkánk."

 

Jan Monchaux ezekkel a szavakkal üdvözölte az új autót: „Büszke vagyok arra, amit elértünk az elmúlt hónapokban, hiszen egy új autó építése mindig komoly kihívást jelent. Ez a tavalyi versenygép továbbfejlesztett változata, de több helyen is módosítottunk rajta, hogy kijavítsuk a tavalyi gyengeségeit. Reményeink szerint gyorsabb lesz az egyébként is sikeres elődjénél, ez a legfontosabb és remélhetőleg megbízhatóbbá is válik, ebbe rengeteg energiát fektettünk. Most eljött az ideje, hogy kivigyük az autót a pályára, és meglássuk mit tud! Alig várom már, hogy újra versenyezzünk, és biztos vagyok benne, hogy sokra vagyunk hivatottak!"

„Végre itt a C43-as, és alig várom, hogy pályára vigyük” – nyilatkozta az Alfánál második idényére készülő Valtteri Bottas. „Nagyon tetszik az új festés, szerintem lenyűgöző és szép továbbfejlesztése a tavalyinak. Érdekes első szezont töltöttem a csapatnál, elég szép fejlődést értünk el közösen, most pedig csak egy irányba haladhatunk: még feljebb! Nyilván vár még ránk munka és van min javítanunk, de biztos vagyok benne, hogy megvan bennünk a potenciál, hogy még magasabbra törjünk. Alig várom, hogy újra versenyezzünk, teljesen feltöltődtem az új évadra!”

A csapattárs Guanyu Zhou a következőket mondta el a bemutató kapcsán: „Úgy vélem, egy igazán sportos új dizájnt villantottunk 2023-ban, és már várom, hogy a következő napokban Barcelonában vezethessem az autót. Tavaly az elejétől kezdve otthon éreztem magam a csapatnál, szívélyesen fogadtak és időt adtak a tanulásra és a fejlődésre. Az idei évre egyértelműen magasabbak az elvárások, magammal hozom az újoncévem összes tapasztalatát. Izgatott vagyok, és teljes mértékben készen állok a támadásra!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: