DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Nyereményjáték

Így lesz meghitt fészek a babaágy

Ahhoz, hogy a kisbabák fejlődése megfelelő ütemben folyjon, sok és nyugodt pihenésre van szükségük. Az első időszak izgalmai közepette a kicsik számára nagyon fontos a meghitt babaágy, hiszen sok időt töltenek itt.

Mi, szülők a megfelelő kiegészítők kiválasztásával sokat tehetünk a babák pihenéséért. Azzal, hogy békés, bababarát hellyé varázsoljuk az ágyukat, biztosítjuk számukra a megnyugtató légkört.

 Makaszka Kokon Niemowlęcy 64



Fontos az elhelyezés

A felnőttek számára is akkor a legpihentetőbb az éjszaka, ha csendben és nyugalomban tölthetik. Ez a babák esetében sincs másként. Ők is igénylik a nyugalmat és a csendet. Ezért gondoskodjunk róla, hogy a kiságyuk ne a lakás legmozgalmasabb pontján legyen elhelyezve.

Óvjuk a babákat a túl erős fénytől, napközben is. Mi sem tudunk könnyen elaludni, ha közvetlenül tűz ránk a nap, vagy túl erős a lámpafény. Kerüljük a huzatos helyeket és a hideget sugárzó falakat is. A babák könnyen megfázhatnak, ha nem biztosítjuk számukra a megfelelő hőmérsékletet.

A babafészek anyát idézi

Az újszülöttek számára a biztonságot adó anyaméh után megrázó élmény a kinti világ nagysága. Azonban egy pihe-puha babafészekkel segíthetünk számukra felidézni a pocak melegét és óvó közelségét. 

A babaágyba helyezve a babafészek szűkíti a teret. Ezáltal a pici nyugodtabb lesz, nagyobb biztonságban érzi magát az ismerős közegben. Ráadásul a babafészket utazáskor is magunkkal vihetjük. Így bárhol úgy érezheti gyermekünk, hogy a saját, megszokott kiságyában fekszik. A babafészkek ráadásul sokáig használhatóak, és több méretben elérhetőek. Így akár egy-két éves korig is elkísérhetik gyermekeinket.

A baldachin nem csak szép

A klasszikus, békebeli babaszobák hangulatát idézik a kiságy fölé lógatható baldachinok. Igazán szép kiegészítői a babaágynak ezek a textilek, de emellett nagyon hasznosak is. Védik a porosodástól a kiságyat, és távol tartják a baba fejétől a szálló rovarokat.

Emelett valamennyire kiszűrik a hangokat is. Így bizonyos mértékig elszeparálják a babát, biztosítva így a nyugalmát. A baldachinok óriás méretben is elérhetőek. Ezt a plafonra rögzíthető változatot a nagyobbak is szeretik, hiszen egyfajta sátorhangulatot varázsol a gyerekszobába.

Válasszunk bababarát textileket

Amikor babaszoba-kiegészítőket választunk, mindig tartsuk szem előtt az alapanyag összetételeit. Ez különösen fontos, ha a babaágy textilkiegészítőit szeretnénk megvásárolni. Ezek az anyagok ugyanis közvetlenül érintkeznek kisbabánk bőrével, ami ilyenkor még nagyon érzékeny.

Érdemes természetes alapanyagú textileket választani. A bambusz, a len és a pamut ilyenek, ráadásul nagyon jó a nedvszívó és a hőszabályozó képességük. Különböző tanúsítványok is segítenek minket a választásban. Az ÖKO-TEX tanúsítvánnyal rendelkező babatextilek biztosan nem okoznak bőrirritációt a legkisebb gyerekeknek sem. Ezeket az anyagokat bátran használhatjuk már az újszülött gyerekek esetében is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: