KezdőlapFormula 1Így búcsúzott a Forma-1 világa Sir Frank Williamstől

Így búcsúzott a Forma-1 világa Sir Frank Williamstől

-

2021. november 28-a egy fekete napként fog bevonulni a Forma-1 történtelmébe, ugyanis a sportág történetének legsikeresebb csapatfőnöke, Sir Frank Williams ezen a napon lelt örök nyugalomra. A brit szakember 7 egyéni és 9 konstruktőri bajnoki címet szerzett a grove-i istálló vezéreként és a halálhíre megrázta az F1 közösségét.

Williamstől a családja mellett szurkolók százezrei, számos jelenlegi és ex-F1-es pilóta és csapat is elbúcsúzott. A grove-i istálló két jelenlegi pilótája, George Russell és Nicholas Latifi az elsők között voltak, akik lerótták a kegyeletüket az egykori csapatvezetőjük előtt.

„A mai napon el kell búcsúznunk attól az embertől, aki megalapította a csapatunkat” – írta Russell a közösségi média oldalán. Sir Frank egy gazán csodálatos ember volt és mindig emlékezni fogok a közös nevetéseinkre. Sir Frank több volt egy átlagos főnöknél: mindenkinek a mentora és a barátja volt nem csak a csapaton belül, hanem még sok mindenkinek, aki a motorsport világában ténykedik. Igazán megtisztelő volt számomra, hogy a csapatában versenyezhettem és része lehettem annak a történetnek, amit most Sir Frank maga mögött hagyott. Az emléke örökké a csapat szívében fog élni. Nyugodj békében Sir Frank, köszönök mindent.”

A két jelenlegi pilótái mellett számos olyan ex-F1-es versenyző is megemlékezett Sir Frankről, aki egykoron a csapatát erősítette. Így tett a groveiakkal 1993-ban bajnokságot nyerő Alain Prost, 1996 világbajnoka, Damon Hill, a nemrégiben újra F1-es autót vezető Juan Pablo Montoya, 2016 világbajnoka, Nico Rosberg és Mark Webber is.

A legérzelmesebb búcsúzással azonban Lewis Hamilton rukkolt elő. A hétszeres világbajnok – aki még a 2019-es Brit Nagydíj hétvégéjén meg is autóztatta a legendás csapatalapítót – ezekkel a szavakkal búcsúzott honfitársától.

„Sir Frank Williams volt az egyik legkedvesebb ember, akivel találkozhattam eddigi Forma-1-es pályafutásom során. Mindig volt rám ideje, amikor kellett különböző ítéletek nélkül. Már csak amiatt is megtisztelve érzem magam, hogy a barátomnak nevezhettem őt. Rendkívül különleges dolog az, amit ő elért ebben a sportban. Élete utolsó napjáig egy igazi harcosként küzdött. Nem tudom szavakba önteni, hogy mennyire imádom és tisztelem Sir Franket, a legendája örökké közünk lesz. Nagyon hiányozni fogsz Frank, majd találkozunk a túloldalon. Részvétem a Williams családnak, veletek imádkozom Frankért.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lewis Hamilton (@lewishamilton) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

George Russell (@georgerussell63) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

A L A I N P R O S T (@a.prost) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Damon Hill (@96f1champ) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

NICO ROSBERG (@nicorosberg) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mark Webber (@aussiegrit) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nicholas Latifi (@nicholaslatifi) által megosztott bejegyzés