Így alakul át az abu dhabi F1-es pálya [Videóval] - F1VILÁG.HU

Így alakul át az abu dhabi F1-es pálya [Videóval]

HIRDETÉS
Nyilvánosságra hozták azokat a változtatásokat, melyeket a Forma-1 idényzáró versenyének helyszínén, a Yas Marina versenypályán hajtanak majd végre.
YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 01: A pre-race aerial display during the Abu Dhabi GP at Yas Marina Circuit on December 01, 2019 in Yas Marina Circuit, United Arab Emirates. (Photo by Steven Tee / LAT Images)

Ahogyan arról néhány napja lapunk is beszámolt, a Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíj szervezői nemrég zöld utat kaptak arra, hogy az előzések számának, illetve az izgalmak növelése érdekében módosítson az aszfaltcsík vonalvezetésén.

Az átalakítási munkálatokat még a nyáron el is végzik, így a Forma-1 mezőnye decemberben egy némiképp új vonalvezetésű pályán versenyezhet Abu Dhabiban.

„Azért hajtjuk végre ezeket a változtatásokat, mert hallgatunk a nézőkre, a rajongókra, a csapatokra és a versenyzőkre. Azért hajtjuk végre ezeket a változtatásokat, mert megfontoltuk a visszajelzéseket, amiket kaptunk” – mondta Saif al Noaimi, az Abu Dhabi Motorsports Management kinevezett vezérigazgatója.

„A célunk alapvetően az, hogy több előzési lehetőséget kínáljunk, szorosabb kerék a kerék elleni versenyzést, és egy gyorsabb, ritmusosabb pályát.”

„Alapvetően három zóna van, melyekben elvégezzük ezeket a változtatásokat. Az első zóna, ahol végrehajtjuk ezeket a változtatásokat, az az északi hajtű. Megszüntetjük a lassítót, a hajtű előtt, és kiszélesítjük magát a kanyart.”

„A második zóna a második DRS-zóna végén van, a pálya déli részén. Itt kiveszünk négy éles kanyart, és kiváltjuk egy ikonikus döntött kanyarral. 

„A harmadik zóna pedig a pálya hotelszekciójánál van. Növeljük négy kanyar sugarát, hogy gyorsabbá tegyük a pályát.”

Az alábbi grafikán jól látszik, hogyan is alakul át az abu dhabi versenypálya: fehér színnel a régi, pirossal pedig az új vonalvezetés látható. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!