KezdőlapFormula 1Igencsak szűkösen áll tartalék alkatrészekkel a Haas

Igencsak szűkösen áll tartalék alkatrészekkel a Haas

-

Miután mindkét Haas-pilóta versenye csúnyán ért véget, a csapat nincs egyszerű helyzetben a tartalék alkatrészeket illetően a szezonzáróra készülve.

Mick Schumacher a nyolcadik körben piros zászlót idézett elő és Nyikita Mazepin versenye sem tartott sokkal tovább miután belerohant az előtte haladó George Russellbe. Ezzel a versenyzők a szó logisztikai értelmében igencsak nehéz helyzetbe hozták csapatukat a szezonzáró abu dhabi futamra készülve. Mazepin esetében a tartalék kasznit kell majd bevetni, ami egyébként már nem az első alkalom: a Haas ugyanerre kényszerült Katar után.

„Van még azért néhány (alkatrészünk)…” – gondolkodott el a csapatfőnök Günther Steiner. „Nem fogytunk ki teljesen. Nincs viszont túl sok hibázási lehetőségünk. Nem számítottunk arra, hogy két autót is leírunk. De legalább most jött ez a két baleset és így újra tudjuk építeni az autókat. Jobb ez annál is, mintha mondjuk öt futammal ezelőtt nullázzuk le (a két autót), meg jobb, mintha ez mondjuk már Abu Dhabiban történik. Akkor jóval nagyobb bajban lennénk.”

A Haas csapatfőnöke aztán kitért a részletekre is Schumacher és Mazepin esetében. „Micknél használhatatlanná vált a padlólemez mellett a váltó és az oldaldoboz is. Viszont a kaszni legalább egyben maradt. Nyikitánál azonban a kaszni maga is mehet a kukába. Nincs vész, mert van még alkatrészünk. De nagyjából mindent el fogunk használni ezekből. Jóval nehezebb a helyzet mondjuk egy első szabadedzésen történő újabb baleset után. Az se lenne jó, ha mondjuk 3-4 verseny lenne még, mert akkor meg gyártani kellene még alkatrészeket. Erre meg nem lenne idő.”