KezdőlapRallyHyundai dráma Szardínián - Sordo is kiesett

Hyundai dráma Szardínián – Sordo is kiesett

-

 vannaOtt Tanak után Dani Sordo is kiesett a Szardínia Rallyn, így Sebasten Ogier mögött Elfyn Evans a második, Thierry Neuville a harmadik. Négy WRC maradt versenyben a második nap végén, Takamoto Katsuta a negyedik, utána már a WRC2-t vezető Huttunen áll az ötödik helyen.

- Hirdetés -

Dani Sordo a második helyen volt amikor a 15-ös gyorsaságin eltaláltak egy lyukat, a jobb hátsó futómű kiszakadt, az autó pedig felborult.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Andrea Adamo a Hyundai csapatvezetője is megszólalt a nap végén: „Frusztráló, de a munkánkra kell koncentrálnunk. Ez azt jelenti, hogy három autónknak kell készen lenni a holnapi napra. A legrosszabb amit tehetünk, hogy bűnbakot keresünk, vagy ujjal mutogatunk. Nyugodtnak kell maradnunk és meg kell értenünk, hogy hol tudunk fejlődni.”

A Toyotánál eközben nagyon nyugodt mindenki. Ogier 38.9 másodperccel vezet Evans előtt, a harmadik Neuville pedig egy perces hátrányban van. A zárónapon négy gyorsaságit kell túlélniük a csapatoknak.

A negyedik helyen is egy toyotás páros áll, Takamoto Katsuta pályafutása eddigi legjobb helyezését érte el Portugáliában, és most megismételheti ezt. Persze ehhez nem szabad olyan hibákat elkövetniük, mint a 15-ös gyorsaságin, ahol elfelejetették levenni a hűtőtakarót, így meg kellett állniuk a pályán. Egy percet veszítettek, így már két és fél percre vannak a harmadik Neuvilletől is.

A WRC2-ben is drámai a küzdelem. Ostbergnek délelőtt féket kellett szerelnie, délután pedig a kereszttartóból esett ki egy csavar, és emiatt a kerék is lejött a helyéről miközben a szerviz felé mentek. Megcsinálták, de újra kiesett, így folyamatosan szereltek. Késés miatt kaptak egy perc büntetés, ezzel elveszítették az első helyet. A nap végére 2.7 másodpercre faragták a hárányukat Huttunen mögött, vasárnap nagy csata lesz. A harmadik Bulacia már 2 percre van, a negyedik Prokop hátránya pedig hét perc.

A WRC3-ban Yohan Rosselék 37 másodperccel vezetnek, nagyon kiegyensúlyozottan versenyeznek. Mögöttük Pepe Lopez a 12-es gyorsaágin átvette a második helyet Jan Solanstól és 10 másodperces előnnyel kezdi a vasárnapot. Kajto superrallyzik, de nem lassan, a 14. gyorson hetedik idő villantott.

László Zoltán és Végh Attila továbbra is versenyben van. A szombati utolsó előtti szakasz végén az összetett 34. helyen álltak a Rally3-as Fiestával.

Szardínia Ogier
fotó: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
- Hirdetés -
Forráswrc.com

Hírlevél

- Hirdetés -