DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCR

Huff révén Zengő-pole a Hungaroringen, Michelisz a 3.

Magyar autó volt a leggyorsabb a WTCR mogyoródi időmérőjén: Rob Huff magabiztos vezetéssel szerezte meg a rajtelsőséget. Michelisz a legjobb hazai pilóta, Tassi és Boldizs a Q1-ben búcsúzott.

Két, magyar szempontból biztató eredményeket hozó szabadedzés után fordult rá a WTCR mezőnye az időmérőre a Hungaroringen. A kvalifikáció első szakasza már felemásan alakult hazai szempontból. A Zengő Motorsport két élharcosa, Mikel Azcona és Rob Huff folytatta a remek szereplést, hiszen előbbi a leggyorsabb idővel, utóbbi a negyedik helyen lépett tovább – érezhetően jól használták ki, hogy a Cupra kompenzációs súly nélkül fut a hétvégén. A magyar csapat másik két pilótája, Jordi Gené és Boldizs Bence ellenben kiesett: a veterán spanyol 19., az ifjú magyar 22. lett.

Ami pedig a másik két hazai pilótát illeti, itt is vegyes érzéseink lehettek, hiszen Michelisz Norbert a 12. pozícióban épp csak kvalifikálta magát a Q2-be – egyedüliként az 50 kilogrammal megpakolt Hyundaiok közül –, az összetettben hatodik helyen álló Tassi Attila ellenben búcsúzott a 14. helyével. A világkupa éllovasa, Jean-Karl Vernay csupán a 16. rajtkockát kaparintotta meg.

huff-zengo-wtcr-hung-pole



A második felvonásban is egy zengős autó végzett az élen, ám ezúttal Huff jelentette az etalont, sőt 1:51,5-ös idejével fél másodperccel lelépte a mezőnyt. A legközelebb hozzá Michelisz került, rajtuk kívül pedig Thed Björk és Santiago Urrutia révén két Lynk & Co, valamint Nestor Girolamival egy Honda verekedte be magát az utolsó szakaszba. Azcona azonban pórul járt: az addigi biztató eredmények után hatodik lett, így mindkét vasárnapi futamon a top 10 közepéből kezdheti majd meg. A fordított rajtrácsos pole-pozíciót a tizedik helyével Gilles Magnus szerezte meg az Audival.

A Q3-ban aztán elsőként Michelisz hajtott pályára, Huff azonban rögtön átvette tőle az első helyet. Amit aztán egészen a leintésig meg is tartott, így a 2012-es világbajnok brit pole-ba állította a Zengő Motorsport Cupráját – 2015 óta először szerzett rajtelsőséget a magyar csapat! Nem lesz azonban „magyar első sor” holnap, Michelisz elé ugyanis fél tizeddel befurakodott Urrutia, de Norbi így is elégedett lehet a harmadik rajthellyel. Girolami lett a negyedik, Björk pedig az ötödik. Vasárnap a futamok 12:15-kor és 15:15-kor startolnak a Hungaroringen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: