KezdőlapFormula 1Hülkenberg majdnem Magnussen helyére került még az év elején

Hülkenberg majdnem Magnussen helyére került még az év elején

-

Günther Steiner elárulta, hogy Nico Hülkenberg szerződtetése gondolatként nem először merült fel a csapatnál.

Az amerikai kiscsapat február végén szintén versenyzőt keresett, amikor Nikita Mazepin szolgálataitól megszabadultak. Akkor Kevin Magnussen végzett akkor a német előtt. Ugyanakkor további kilenc hónap kellett ahhoz, hogy Hülkenberget a Haas versenyzőjeként igazolhassák. Csak azután kapta meg a zöld jelzést, hogy Steiner úgy döntött, Mick Schumachert a csapatnál töltött második szezonja végén leváltja.

Így az amerikai alakulatnál 2023-ban a harmincas éveiben járó Hülkenberg és Magnussen lesz az a páros. Ők összesen 322 F1-es futamon indultak, és mindössze egyetlen dobogós helyezést értek el együtt.

A Beyond the Grid podcastben a Haas csapatfőnöke, Steiner elmondta, hogy „Hulk” már akkor is számításba volt véve, amikor Mazepin távozott, mivel a kelet-európai helyzet kialakulása miatt a helye – az apja cégének a csapatszponzorációjával együtt – tarthatatlanná vált.

Mivel azonban a hivatalos tesztek megkezdése előtt szűkös volt az idő, Magnussen visszahozása az Egyesült Államokból a hosszútávú versenyzésből egyszerűbbnek tűnt, és visszatérhetett ahhoz a csapathoz, amelynél a dán 2017 és 2020 között versenyzett. Steiner Hülkenbergről enynit mondott:

„Szerintem rajta volt a listánkon, de ott úgy volt, hogy a Kevin-megoldás szinte túl kézenfekvő volt, ha már egyszer feljött. Ismertük őt, tudtuk, hogy mit kapunk, ha hozunk valakit, aki ismeri a csapatot. Egyszerűen csak előnyt kapott egy nehéz helyzetben, mert csak két hetünk volt a szezon kezdetéig. Most van három, vagy két és fél hónapunk hátra. Tehát egy kicsit több idő, mint amikor csak két hét van hátra… amikor van valakid, aki mindenkit ismer, aki ismeri a folyamatainkat, aki tudja, miképp dolgozunk. Kicsit másképp gürizünk, mint más csapatok, tehát ha mindez megvan, az előnyös – ahogy azt a bahreini ötödik helyezéssel is láthattuk.”

Hülkenberg utolsó teljes Forma-1-es szezonja 2019-ben volt a Renault-nál, azóta a Racing Point/Aston Martin szenzációs helyettesítőjeként tevékenykedett, amikor egy adott versenyzőjük betegséggel bajlódott egy versenyhétvégén.

A 35 éves versenyző két nappal az idei utolsó nagydíj után Abu Dhabiban teljesítette első tesztjét a Haasnál.

Hülkenberg Schumacher kapcsán: Mindenki ugyanazért küzd