Hülkenberg büszke a „hibátlan” második beugrására az Aston Martinnál

Nico Hülkenberg számításait ugyan egy rosszkor bejövő biztonsági autó keresztülhúzta a Szaúd-arábiai Nagydíjon, de a mostanság csak „szuper beugrónak” titulált német, így sem hagyta el szomorúan a futam helyszínét.

Nico Hulkenberg, Aston Martin

Fotót készítette: Mark Sutton / Motorsport Images

Hülkenberg Bahrein után az elmúlt hétvégén is helyettesítette a koronavírusos honfitársát, Sebastian Vettelt. Az Aston tartalékosa végül a 12. helyen ért célba Dzsiddában, amire büszke is volt, de ettől még azon tűnődött, miként alakulhatott volna számára a verseny, ha nem jön a 16. körben a biztonsági autó.

„Rendben volt a futam, de a Safety Car éppen a legrosszabbkor jött számomra és a stratégiám számára, szóval sokat buktunk miatta. Balszerencsés volt, de ezeket nem lehet befolyásolni. Személy szerint viszont igazán örülök.”

„Tiszta, hibátlan versenyt futottam, de én csak ebben reménykedhettem, mivel egy öreg, berozsdásodott fickó vagyok. Szóval boldog és büszke vagyok magamra” – viccelődött kicsit a német.

Még több F1 hír:

Korábban elismerte, hogy meglepetésként érte őt a beugrási lehetőség, de mindenképpen elégedetten és mosollyal az arcán tekint majd vissza erre a két hétvégére. „Az utóbbi tíz nap igazán váratlan és eseménydús volt, de élveztem az egészet.”

„Néhány év múlva majd biztosan jó emlékekként fogok tekinteni ezekre a napokra.” Mike Krack csapatfőnök a futamot követően elmondta, hogyan rontotta el Hülkenberg taktikáját a biztonsági autó.

„Úgy döntöttünk, hogy kettéosztjuk a gumistratégiát: Lance a közepeseken, Nico a keményeken indult, viszont a 16. körben Latifi miatt bejövő Safety Car keresztülhúzta azok számításait, akik a keményen kezdtek. Ezek után Nico folyamatosan lépéshátrányban volt, de jól ment, és végül a 12. helyet szerezte meg.

„Nyilván rossz, hogy megint nem szereztünk pontot, de most visszamegyünk Silverstone-ba, és komolyan fogunk dolgozni azon, hogy javítsunk az autón a két hét múlva kezdődő Ausztrál Nagydíjra” – zárta Krack, aki azt is reméli, hogy addigra már Vettel ismét bevetésre készen fog állni.

Binotto szerint büntetni kellett volna Verstappent

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk A Las Vegas-i Nagydíj szombaton kerülhet megrendezésre
Következő cikk Buttont meglepte Norris hosszú szerződése a McLarennel

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország