Hornernek feltették a kérdést, Verstappen vagy Vettel dolgozik keményebben?

A Red Bull Forma-1-es csapatát vezető Christian Hornernek élő adásban, volt pilótái előtt kellett válaszolnia arra a kérdésre, melyiküket tartja szorgalmasabbnak, természetesen kitérő választ adott.

Max Verstappen, Red Bull Racing, Christian Horner, Red Bull Racing Team Principal, Helmut Marko, Red Bull Racing Consultant

Fotót készítette: Red Bull Content Pool

Sebastian Vettel és Max Verstappen a Red Bull két legnagyobb Forma-1-es sztárja. Előbbinek négy világbajnoki címe van a csapattal 2010 és 2013 között, Verstappennek pedig kettő, 2021-ből és 2022-ből, de joggal feltételezhetjük, hogy 2023-ban is jó esélyekkel indul.

 

A két versenyző hétfőn az osztrák ServusTV vendége volt, ahol a Red Bull csapatfőnökével, Christian Hornerrel és Helmut Marko sportszakmai tanácsadóval közösen adtak interjút, ahol Horner kapott egy érdekes kérdést.

A csapatot gyakorlatilag megalakulása óta vezető szakembertől azt kérdezték meg, két világbajnoka közül melyikük az, aki keményebben dolgozik, amire azt válaszolta, hogy különböző típusú figurák, de „mindkettejükben megvan ugyanaz az elszántság, ugyanaz az éhség a sikerre, ugyanaz a vakmerőség.”

Még több F1 hír:

Az angol csapatfőnök szerint mindkettejük folyamatosan fejlődni akar, és ennek érdekében sokat kérdeznek. Ettől eltekintve azt igyekezett hangsúlyozni, hogy két teljesen különböző pilótáról van szó: „Sebastian nagyon sokat elemzett mindig, minden apró részletre kíváncsi volt. Maxot viszont beülteted az autóba és tudod, hogy 110%-ot fogsz visszakapni.

Hornernek azonban mindkettejükhöz van pár kedves szava: „Mindketten ugyanolyan elkötelezettek és elszántak, fantasztikus velük dolgozni.” Vettel az idény végével elhagyta a sorozatot, de maga sem zárta ki, hogy egy nap más szerepkörben visszatérjen – a Red Bullnál biztosan nagy hasznát vennék elemző hozzáállásának.


Sainz: Leclerc megmutatta a határaimat

 

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Steiner: a csapatok tisztában vannak az újoncok leigazolásával járó „nagy kockázattal”
Következő cikk Bottas az idény eleji önbizalmat várja 2023-ban az Alfa Romeótól

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország