Horner: Wolff könnyen kijön a sodrából, és tavaly mi elértük ezt! - F1VILÁG.HU

Horner: Wolff könnyen kijön a sodrából, és tavaly mi elértük ezt!

HIRDETÉS
Nemcsak a versenypályán zajló küzdelmek, hanem Toto Wolff és Christian Horner párbaja is igazán érdekes és izgalmas adaléka volt a rendkívül izgalmasra sikeredett 2021-es szezonnak. Most a Red Bull csapatfőnöke árult el érdekes információkat kettejük rivalizálásáról.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 10: Mercedes GP Executive Director Toto Wolff and Red Bull Racing Team Principal Christian Horner shake hands in the team principals press conference ahead of the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 10, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

A Red Bull és a Mercedes tavaly elképesztő csatát vívott a világbajnoki címért, mely természetesen Lewis Hamilton és Max Verstappen párharcában csúcsosodott ki. Az egyéni trófeát végül drámai körülmények közepette Verstappen nyerte meg, míg a konstruktőri versenyben – sorozatban nyolcadszor – a Mercedes győzedelmeskedett.

De nemcsak a pályán, hanem azon kívül is ádáz csata dúlt a két istálló részéről a két csapatfőnök, Toto Wolff és Christian Horner révén. A Red Bullt irányító Horner most egy interjúban arról beszélt, a bajnoki küzdelem során hogyan próbált meg Wolff idegeire menni.

„Toto az Toto. Fenomenális munkát végzett a Mercedesszel. Egy teljesen más háttérrel érkezett a sportba, mint én, ő sokkal inkább financiális háttérből jött” – mondta Horner a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva. „Nagyon könnyű kihozni őt a sodrából, és ez látszik is. Néha hatással van rá.”

„Szóval természetes, hogy amikor versengés van – mint ahogy a tavalyi év rendkívül intenzív volt és ő először került ilyen helyzetbe –, mindig érdekes megfigyelni, hogyan reagálnak az emberek. Ha összezúzzák a fejhallgatójukat, meg ilyenek, akkor tudhatod, hogy elértél hozzájuk!”

Horner a 2021-es Szaúd-Arábiai Nagydíjon történtekre utalt, amikor Verstappen „féktesztelte” Hamiltont a verseny 36. körében, Wolff pedig dühében az asztalhoz csapkodta fejhallgatóját. Horner elárulta, őt nem különösebben zökkentették ki a kritikák és azok a szópárbajok, melyeket Wolff-fal kellett megvívnia tavaly

„Ha ez zavar téged, nem kellene ezt a munkát végezned. Az én dolgom az, hogy a lehető legjobb munkát végezzem a csapat és azon emberek számára, akiket képviselek. Ha olyasvalakit említek, mint mondjuk [a Manchester United korábbi vezetőedzőjét] Sir Alex Fergusont, akkor kétlem, hogy ő bármikor is azon aggodalmaskodott volna, hogy mit gondoltak róla más menedzserek, vagy emberek a sportban.”

„Az én prioritásom és előjogom, hogy a lehető legjobb munkát végezzem az általam képviselt embereknek. Legyen szó a promóterről, az FIA-ról, vagy a megfelelő szponzorok megszerzéséről, a médiáról, mi mindig a lehető legjobb munkát végezzük a rendelkezésünkre álló eszközökkel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!