Horner: Ricciardo szörnyen rosszkor hagyta el a csapatot

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint Daniel Ricciardo a lehető legrosszabbkor hagyta ott az istállójukat, amikor 2018 végén eligazolt a Renault gyári csapatához.

Daniel Ricciardo, Red Bull Racing

Fotót készítette: Sam Bloxham / Motorsport Images

Ricciardo a bikások tehetségkutató programjának tagja volt, majd 2011-ben, szezon közben mutatkozott be az F1-ben, bár akkor még a HRT-nél. 2012-re viszont teljes szezonos pilóta lett a Toro Rossónál, és két év múlva már az anyacsapatnál találta magát, ráadásul az akkori legnagyobb sztár, Sebastian Vettel mellett.

2016-ban aztán megkapta maga mellé a szupertiniként a sorozatba kerülő Max Verstappent, és a következő évek során lassacskán úgy érezte, hogy az istálló kezd némileg elpártolni tőle. Ennek aztán 2018-ban szakítás lett vége.

Horner szerint viszont az ausztrál nemcsak azért hagyta el őket, mert látta, hogy második számúvá kezd válni Verstappen mellett, de azért is, mert félt a Honda motorjától, akikkel 2019-től kezdett együttműködni a Red Bull.

Még több F1 hír:

Ez a partnerség azonban végül kifizetődő volt, hiszen a csapat szépen lassan ismét egyre erősebb lett, Verstappennek pedig 2021-ben sikerült elhódítania a vb-címet is, így Horner ezek alapján véli úgy, hogy Ricciardo rosszul döntött a távozással.

„Daniel látta, hogy Max egyre jobb lesz, és nem akart második számúvá válni. Az időzítése szörnyen rossz volt, mert megvoltak a kételyei a Honda erőforrása kapcsán, végül azonban versenyképes motorral tudtak előállni” – magyarázta Horner a The Australian című lapnak.

Emellett azt is elmondta, hogy Ricciardo nagyon komoly ajánlatokat kapott tőlük a maradásra, ő viszont meglepetésre mégis a Renault-t választotta, mielőtt 2021-re átszerződött volna a McLarenhez.

 

A szerencse pedig azóta sem szegődött igazán mellé, hiszen a Renault-nál ugyan szerzett két dobogót, a McLarennel pedig egy futamgyőzelmet tavaly, de a jó eredmények nagyrészt így is elkerülték őt, mióta nem a Red Bull pilótája.

Horner úgy véli, Ricciardo ennek ellenére még mindig remek képességekkel bír, és óriási személyisége is van, ezért sajnálja, hogy a dolgok nem úgy alakultak számára, ahogyan azt a versenyző eltervezte.

„Daniel egy remek pilóta, ezért szomorúak voltunk, amikor a távozás mellett döntött. Balszerencséjére pedig nem úgy alakultak számára a dolgok, ahogy azt elképzelte. Remek képességekkel bír, hatalmas személyiség. A jelenlegi csapattársa nagyon erős, így nincs is könnyű dolga mostanság.”

Ricciardo kicsit ideges a hazai versenye miatt

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Ismét felbukkant a legendás szponzor logója a Ferrarinál!
Következő cikk Binotto elárulta, hogy miért nem erőlteti a fejlesztéseket a Ferrari

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország