DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Horner nem érti a Ferrari döntését

Értetlenül áll a Ferrari stratégiája előtt Christian Horner. A Red Bull csapatfőnöke nem bánja, hogy a közvetlen rivális pontokat veszített, ám úgy érzi, az olaszok jobban is dönthettek volna.

Bár Carlos Sainz megnyerte a Brit Nagydíjat, a Ferrari taktikai döntésének köszönhetően Charles Leclerc a dobogóról is lecsúszott, ezzel pedig a maranellóiak értékes pontokat veszítettek, ráadásul az egyéni pontverseny szempontjából is a monacói pilótának kellett volna kedvezőbb helyzetbe kerülnie.

Noha Sainz megérdemelte a sikert, sokan nem értik, miért számára teremtettek kedvezőbb helyzetet, miközben Leclerc vezette a versenyt. Mattia Binotto szerint nem volt értelme kockáztatni a futam végén abban a helyzetben, de Christian Horner szerint ez csak a Red Bull számára volt kedvező, hiszen Sergio Perez így felállhatott a pódiumra, és Max Verstappen sem veszített olyan sokat a hetedik pozícióval.



 

„Azt hiszem, nagyon sok minden történt ezen a versenyen. Max hetedik helyért való kemény harca soha nem volt ennyire értékes, és azt hiszem, a Ferrari egy kicsit elengedett minket Charles révén. Carlos fantasztikus volt, ő mindig is egy nagyon gyors fiatal versenyző volt, és most ő kapta a jobb stratégiát” – mondta Horner a Channel 4 csatornának adott interjúban.

A szakember úgy látja, ez kizárólag a Ferrari felelőssége volt, nekik ugyanis nem sok közük volt a futamgyőzelemért vívott csatához a futam elején történt incidenseknek köszönhetően.

„Nyilvánvalóan szétválasztották az autóikat, de nehéz volt megérteni, hogy miért. Ehhez semmi közünk nem volt, csak rajtuk múlott, hogy kihasználjanak minket, ez viszont sebezhetővé tette Charles-t Checo számára, aki képes volt megszerezni a dobogót” – zárta gondolatait Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: