Horner: Hiányzik Charlie Whiting tapasztalata a Forma–1-nek

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint a Forma-1-nek hiányzott a korábbi versenyigazgató, Charlie Whiting tapasztalata a kaotikus Szaúd-arábiai Nagydíj során.

Chase Carey, Non-Executive Chairman, Formula One Group, Christian Horner, Team Principal, Red Bull Racing, on the grid

Chase Carey, Non-Executive Chairman, Formula One Group, Christian Horner, Team Principal, Red Bull Racing, on the grid

Mark Sutton / Motorsport Images

Horner frusztrált volt a jelenlegi F1-es versenyigazgató, Michael Masi számos döntése miatt a dzsiddai futam során - ezek közé tartozott az az öt rajthelyes rajtbüntetés is, amely végül Max Verstappen győzelmi esélyébe került.

Egy olyan estén, amelyen Masi fontos döntéseket hozott a piros zászlókkal kapcsolatban, pozíciókat adott vissza, alkudozott a Red Bull-lal a rajtrácson elfoglalt helyekről, és pályán kívüli előzéseket ítélt meg, Horner úgy érezte, hogy nem volt jó este a sport számára.

Mivel Masi számos közelmúltbeli döntése már megosztotta a versenyzők véleményét, Horner úgy érezte, hogy a Szaúd-arábiai Nagydíj megmutatta, mi hiányzik a sportágból Whiting 2019-es távozása óta.

Még több F1 hír:

Arra a kérdésre, hogy Verstappen megjegyzései szerint a szaúdi versenyen elhangzott döntések nem méltóak a Forma–1-hez, Horner azt mondta: „Szerintem túl vagyunk szabályozva. Vannak szabályok 10 autóhosszról, aztán a felvezetőkörről  újraindítás esetén. Úgy érzem, hogy túl sok a szabály.“

„Ma úgy éreztem, hogy a sportnak hiányzott Charlie Whiting, sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de az a tapasztalat, amit ő szerzett… Nyilvánvalóan frusztráló, de igen, nehéz Michael [Masi] és a stewardok számára, különösen az ilyen típusú helyszínen, ilyen típusú pályán, a törmelék mennyiségével és a kanyartípusokkal, de igen, ez mindenkinek ugyanolyan nehéz."

Horner megkérdőjelezte az FIA döntéshozatali folyamatának következetességét, mivel elmondása szerint Masi Verstappen elleni döntései, beleértve a második újraindításnál való hátrébb helyezését és az öt másodperces büntetést, ellentétben állnak azzal, hogy Hamilton megúszta a szankciót, amiért állítólag figyelmen kívül hagyta a sárga zászlót és majdnem összeütközött Nyikita Mazepinnel a pénteki utolsó szabadedzésen.

„Azt hiszem, nehéz volt ma a verseny irányítása" - mondta a versenyirányításról. "Nyilvánvalóan rengeteg törmelék, nagy volt a forgalom, a versenyirányítás ide-oda járkált a különböző incidensek miatt, aztán biztonsági autók, virtuális biztonsági autók, újraindítások. Néhány folyamatotnehéz volt nyomon követni, szóval azt hiszem, sok tanulsága van ennek a versenynek, amit az elkövetkező hetekben hosszasan meg fogunk vitatni.“

Wolff: Hamilton megérdemelte a győzelmet

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Perez boldog, hogy nem történt semmi komoly Dzsiddában
Következő cikk Norris szerint a piros zászlós gumiszabály a „legrosszabb, amit valaha kitaláltak“

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország