Horner: Hamilton a DRS-vonal miatt trükközött - F1VILÁG.HU

Horner: Hamilton a DRS-vonal miatt trükközött

HIRDETÉS
A DRS érzékelési pontja miatt nem akart elmenni a lelassító Max Verstappen mellett Lewis Hamilton a vasárnapi Szaúd-arábiai Nagydíjon – ezt mondja a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner.
JEDDAH, SAUDI ARABIA - DECEMBER 05: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda and Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 collide during the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit on December 05, 2021 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

A dzsiddai verseny legvitatottabb pillanata kétségkívül a két bajnokaspiráns ütközése volt: Verstappen egy nem feltétlenül szabályos védekezési kísérlet miatt vissza akarta adni Hamiltonnak a pozíciót, a futam 36. körében, le is lassított, Hamilton azonban hátulról nekiütközött Red Bulljának.

A címvédő a rádión állította, Verstappen szándékosan féktesztelte őt, a holland azonban a leintés után azt mondta, csupán el akarta engedni maga mellett Hamiltont.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke megvédte versenyzőjét az esettel kapcsolatban, sőt, szerinte Hamilton akart trükközni.

„Azt gondolom, keménynek érezzük ezt az 5 másodperces büntetést, és aztán ott volt az incidens, ahol Lewis nekiment Max autójának. Meghallgatják őket a versenybíró, de Max csak próbálta visszaadni a pozíciót” – mondta Horner a Sky Sports F1 televíziónak.

„Tájékoztattuk a versenyirányítást, hogy vissza fogjuk adni a pozíciót. Ő elvette a gázt, és szerintem Lewis is. Nem tudom, hogy a DRS-vonallal játszott-e ott, de teljesen világos volt, hogy visszaadjuk a pozíciót. Szóltunk róla a versenyirányításnak is, hogy ezt fogjuk tenni.”

„Volt róla vita is. Michal [Masi] azt mondta, hogy ’eldönthetitek, vagy megy az ügy a versenybírókhoz’, és ezen a ponton az ember tudja, hogy büntetés lesz belőle. Szóval úgy voltunk vele, hogy oké, visszaadjuk a pozíciót, és jeleztük is a versenyirányításhoz.”

Horner azt mondja, szerinte Hamilton nem akarta megelőzni Hamiltont, mert ő akart hátul lenni a DRS érzékelési pontjánál.

„Furcsa, mert Lewis is lelassított mögötte, úgy hallatszott, szóval mintha nem akarta volna megelőzni őt a DRS miatt. Mi próbáltuk visszaadni a pozíciót, és aztán Lewis nekiment Max autójának.”

„Nyilván elég sok kár keletkezett az autóban, szóval nagyon-nagyon frusztráló, nagyon dühítő.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!