Horner: Év elején a fél karunkat odaadtuk volna ezért

A Red Bull a Mexikói Nagydíjat követően a jelenleginél jobb helyzetből várhatta a világbajnokság utolsó versenyeit, Christian Horner azonban így sem elégedetlen. A brit szerint elképesztő teljesítmény, hogy még mindig van esélyük legyőzni az F1-ben 2014 óta egyeduralkodó Mercedest.

Max Verstappen, Red Bull Racing, and Christian Horner, Team Principal, Red Bull Racing

Max Verstappen, Red Bull Racing, and Christian Horner, Team Principal, Red Bull Racing

Mark Sutton / Motorsport Images

Bár a következő két verseny gyakorlatilag mindent vagy semmit téttel bír a Red Bull és a Mercedes számára, a bikások csapatfőnöke, Christian Horner szerint fontos értékelniük azt az eredményt, amit 2021-ben elértek.

„A legfontosabb az lesz, hogy bírjuk majd a nyomást. Kőkeményen dolgoztunk azért, hogy ebben a pozícióban legyünk, ezért fontos, hogy tudjuk élvezni. Ha nem élvezed, akkor mi értelme az egésznek?” – tette fel a költői kérdést a brit.

Még több F1 hír:

„Az, hogy fej-fej melletti csatát vívunk a Mercedesszel, már önmagában hihetetlen. Hét éve dominálják a teljes sportot, ehhez képest két versennyel a szezon vége előtt öt pontos hátrányban vagyunk a konstruktőrök versenyében, és nyolc pontos előnyben az egyéni bajnokságban. Az év elején a fél karunkat odaadtuk volna egy ilyen állásért.”

Horner úgy véli, több esélyük lehet a Mercedes legyőzésére egy Szaúd-Arábiához hasonló, a hagyományostól eltérő versenypályán, mint például Barcelonában.

„Itt az idő emelni a tétet. Az idei világbajnokságban szinte mindent láttunk már, egy ilyen pályán pedig eldől, ki az igazi versenyző: nem tolerálja a hibákat, gyors és veszélyes. Könnyen előfordulhat, hogy lesz Safety Car vagy virtuális biztonsági autó. Egy hagyományostól eltérő helyszín összességében szerintem jobb esélyt kínál számunkra.”

Horner szerint nem újdonság számukra 2021-ben, hogy nekik kell tempót találniuk a Mercedesszel szemben. Úgy véli, Silverstone óta nem a Red Bull számít a leggyorsabb autónak.

„Silverstone óta mi vagyunk az üldözők. A Mercedesnek erős autója volt az év elején, ezt bizonyítják a Barcelonában vagy Portimaóban szerzett pole-pozícióik. Ezt követően Monacóban, Azerbajdzsánban és a két osztrák versenyen volt egy jó sorozatunk, Silverstone-ban azonban a Mercedes visszavágott, és onnantól kezdve minden győzelemért meg kellett feszülnünk.”

„Így szerezhettünk győzelmet Austinban, Zandvoortban és Spában. Összességében úgy érzem, a Mercedes némi előnyben van az év második felében.”

Horner nem érzi úgy, hogy az idei év erősen hajazna a 2010-es szezonra, ahol úgy nyerték meg a csapat történetének első világbajnoki címét, hogy Sebastian Vettel csak az utolsó versenyt követően állt a világbajnokság élére.

„Számomra egyáltalán nem hasonlít az idei év a 2010-esre. Akkor volt egy fantasztikus autónk volt, aminek sok műszaki hibája adódott. Abban az esztendőben már 8 futammal a szezon vége előtt meg kellett volna nyernünk a bajnokságot, de még nem volt meg a kellő tapasztalatunk” – emlékezett vissza.

A Red Bull végső sikeréhez nem csak Verstappenre, hanem Sergio Perezre is nagy szükség lesz

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Ricciardo: ez a pálya egy labirintus, beszélnem kell magamhoz, hogy körbeérjek
Következő cikk A brit kormány törvényt módosíthat a Mercedes és a Kingspan botránya miatt

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország