Horner Alonsót méltatta, és elmondta, a spanyol miben hasonlít Verstappenre

Miután Fernando Alonso számított Max Verstappen legnagyobb ellenfelének a múlt hétvégi Monacói Nagydíjon, Christian Horner csapatfőnök úgy érzi, a két világbajnokban sok a közös vonás.

Fernando Alonso, Aston Martin Racing, Max Verstappen, Red Bull Racing

Fotót készítette: Red Bull Content Pool

Alonso Monacóban egy rövid ideig pole-szerzőnek gondolhatta magát, hiszen nagyszerű kört rakott össze a Q3 végén. Végül azonban jött Verstappen, aki egy elképesztő harmadik szektoros fordítással végül mégis megszerezte az első rajtkockát.

A futamon aztán ez a két pilóta helyezése tulajdonképpen egyszer sem forgott igazi veszélyben, és bár az Aston Martin nyilván a győzelmet akarta, végül nem volt reális esélyük a Red Bull ellen. Horner viszont ennek ellenére is úgy véli, hogy a két versenyző messze mindenki előtt járt a félig esős nagydíjon.

„Az Aston Martin van a legközelebb a Red Bullhoz. Látható volt, hogy a mezőny többi része messze le volt maradva. Egyedül csak Fernando volt képes tartani a lépést Maxszal, csak ő tudott egy bokszkiállásnyi időn belül maradni, és ezzel a biztonsági autós ablakunkban is ott volt.”

„Mindig kiegyenlítődnek az esélyek, amikor a pálya kicsit nedves lesz és változnak a körülmények. Ilyenkor lehet látni, miként alkalmazkodnak a versenyzők, és látható volt, hogy ez a két versenyző fényévekkel a többiek előtt járt” – mondta Horner.

A csapatvezető emellett úgy érzi, hogy Alonso és Verstappen nagyon hasonló magabiztosággal teljesít a volánnál. „Nagyszerű látni, mennyire magabiztos, és hogy miként vezeti az autóját. Ő és Max sok szempontból nagyon hasonlóak: az, ahogyan vezetnek, hogy mennyire szívósak. Mindig keményen nyomják, és a versenyzést is rendkívüli módon élvezik.”

Persze bajnoki párharcról egyelőre még nem igazán lehet beszélni kettejük között, hiszen Verstappen 39 pontos előnnyel vezet csapattársa, Sergio Perez előtt, míg Alonso további 12 egységre van tőle, tehát a különbség két futamgyőzelemnél is nagyobb.

Alonso persze továbbra sem tett le a győzelemről, de ehhez szerinte a Red Bull hibájára is szükségük lesz.

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Ricciardo visszatért a Red Bullhoz, de azon tűnődött: „Tényleg elvesztettem volna?”
Következő cikk A nap meglepetésembere kételkedik abban, hogy az időmérőn is csodát tehet

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország