Horner: A Mercedesnek csak egy körön van problémája

Monaco után Bakuban is szárnyal a Red Bull, hiszen az utcai pályán megtartott 2. szabadedzésen a Milton-Keynes-i alakulat autói sajátították ki az első sort. Horner szerint a Mercedesnek egy körön van csak problémája.

Daniel Ricciardo, McLaren, with Christian Horner, Team Principal, Red Bull Racing

Fotót készítette: Andy Hone / Motorsport Images

Némi meglepetésre Sergio Perez nyerte meg az Azeri Nagydíj 2. szabadedzését, mögötte pedig csapattársa, Max Verstappen végzett. Christian Horner szerint bizakodásra adhat okot a mai eredmény, bár tudja, hogy a Mercedes erős versenytempóval rendelkezik. A csapatvezető Perezzel is nagyon elégedett.

„Ez egy olyan pálya, ahol mindig remekül teljesített, ráadásul egyre jobban megérti az autót a növekvő tapasztalatával. Szóval a rövidebb és hosszabb etapjai ma bizakodásra adnak okot” – jelentette ki a Red Bull csapatfőnöke, aki a Mercedes problémásabb napjára is kitért.

„Nem követtem azt, hogy mit mondtak. Mármint úgy értem, hogy a hosszabb távú tempója Hamiltonnak egész rendben volt, de rövidebb távon nem tűntek a legerősebbnek, függetlenül attól, hogy ennél azért több van a kezükben.”

Még több F1 hír:

 „Nem tudjuk, hogy melyik pálya, melyik autónak fekszik, latolgathatunk persze, de nehéz pontosnak lenni. Szerintem azt elmondhatjuk, hogy a két csapat közel van egymáshoz jelenleg. És ez arról szól, hogy ki ragadja meg a lehetőségeit, nem?”

A Red Bull lélegzetvételnyi előnyhöz jutott Monacóban, mivel Verstappen megnyerte a futamot, Perez pedig képes volt jelentősen előrelépni, hogy végül a 4. helyen intsék le. Horner azonban sajnálja, hogy Imolában nem hoztak több pontot a Mercedesen.

Még több F1 hír:

„A Mercedes szerencsés volt Imolában, több pontot kellett volna veszíteniük, mint amennyit veszítettek. De Max nagyon konzisztens, ahogy Perez is egyre inkább azzá válik. Szóval nekünk csupán erre kell építkeznünk.”

„Ez (Baku) alapvetően egy erős pályája nekik (a Mercedesnek) és különösen Valtteri Bottasnak. Szóval igen, meglepett, hogy nincsenek ott a köridőket tekintve ma, de biztos vagyok benne, hogy megoldják (a gondjaikat) holnapra.”

Horner: Toto helyében inkább befognám azzal az első szárnnyal

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Ricciardo arról, hol végezhet az időmérőn: „Valahol az első és huszadik között”
Következő cikk Schumacher autójában valószínűleg motort kell cserélni

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország