KezdőlapFormula 1Hollywood sem tudna jobbat: Rendkívül népszerű volt idén a Forma-1

Hollywood sem tudna jobbat: Rendkívül népszerű volt idén a Forma-1

-

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke úgy véli, egy „hollywoodi forgatókönyvíró” sem tudott volna olyan látványos, izgalmas történetet kitalálni, mint amilyen a 2021-es Forma-1-es szezon volt.

Az F1-ben idén a Red Bull és a Mercedes csatájának lehettünk szemtanúi, hiszen Max Verstappen és Lewis Hamilton fej-fej mellett haladt a pilóták bajnoki címéért, az egész szezon során. Végül a két versenyző pontegyenlőséggel érkezett az utolsó futamra, és a bajnoki cím a szezon utolsó körében dőlt el, egy vitatott újraindítást követően, miután Verstappen megelőzte Hamiltont, és ezzel megszerezte nem csak a futamgyőzelmet, de a bajnoki címet is.

De nem csak a szezonzáró volt drámai, és nem is csak a pályán zajlottak az izgalmak. Hamilton és Verstappen Silverstone-ban és Monzában is kiütötték egymást, és más komoly csatáik is voltak, például Brazíliában és Szaúd-Arábiában.

A nézettség szempontjából az F1 erős évet tudhatott maga mögött, és a rajongók nagy számban látogattak ki a versenyek többségére – ahova már engedélyezték, így a koronavírus járvány ezen szakaszában -, beleértve az Egyesült Államok Nagydíját is, ahol három nap alatt 400 000 néző látogatott ki a Circuit of The Americas pályára.

Domenicali jól kezdett

Ez volt az F1 első éve Stefano Domenicali irányítása alatt, aki a téli szünetben vette át a sorozat vezérigazgatói és elnöki posztját, Chase Carey-től.

Horner azzal viccelődött, hogy szerinte Domenicalinak „egy hatalmas karácsonyi kosarat kellene vennie a Red Bullnak az izgalmakért, a versenyzésért és a drámáért, amit idén az irányítása alatt átélhetett”.

„Azt hiszem, 47 évvel ezelőtt volt utoljára olyan futam, ahol a versenyzők pontegyenlőséget értek el ebben a bajnokságban” – mondta Horner.

„Szerintem még egy hollywoodi forgatókönyvíró sem tudta volna kitalálni az idei év minden csínját-bínját. A Forma-1 népszerűsége pedig, mint láttuk, az egekbe szökött.”

„Valószínűleg a világ legnagyobb sporteseményét kapta idén finálénak.”

„És az új rajongók száma, akiket a sportágban üdvözölhettünk, elképesztő, fenomenális volt.”

A Ferrari csapatfőnöke is egyetért

A Ferrari F1-es főnöke, Mattia Binotto is elismerően nyilatkozott arról a munkáról, amelyet Domenicali – korábbi ferraris kollégája – és az F1 tulajdonosa, a Liberty Media végzett a sorozat népszerűsítése érdekében.

„Nagyon jól csinálja” – mondta Binotto.

„Úgy gondolom, hogy a Liberty Media is nagyon jól csinálja. Amióta a Liberty Media elkezdte ezt, sokat javítottak a sorozaton és azon, ahogyan a rajongóknak bemutathassuk a sorozatot, nemcsak a közvetítés, hanem a közösségi média és mindezek tekintetében is.”

„Természetesen fokoztuk a kommunikáció szintjét és azt, a szurkolókkal való kapcsolatteremtés módjait is.”

„Úgy gondolom, hogy Stefano egyszerűen egy év után nagyon jól teljesít. Nem könnyű neki Chase után tartani a szintet, mert Chase is fantasztikus munkát végzett.”

„De ismerem Stefanót, és biztos vagyok benne, hogy a jövőben is nagyon-nagyon jól fog teljesíteni.”