2024. április 26. 22:38
KezdőlapMoto2Holland TT - Augusto Fernández zárta az élen a szabadedzéseket

Holland TT – Augusto Fernández zárta az élen a szabadedzéseket

A Red Bull KTM Ajo versenyzője, Augusto Fernández a Moto2 mezőnyének leggyorsabbja lett a Motul TT Assen harmadik szabadedzése után.

Hat nappal a Német Nagydíjon aratott győzelme után a spanyol a hétvége harmadik szabadedzésén 1:37.115-ös időt ért el a TT Circuit Assen pályán, Albert Arenas a második helyet szerezte, míg a hazai versenyén szereplő Bo Bendsneyder lett a harmadik.

A világbajnoki címre pályázó Aron Canet (Flexbox HP40) számára a törött orrával kapcsolatos vesszőfutása folytatódott, míg végül úgy döntött, hogy visszalép a nagydíjtól.

Fernández már az élen állt, amikor körülbelül 15 perccel a leintés előtt tovább javított, és ez a kör lett az edzés legjobbja. Fernándeznek szép emlékei vannak az asseni aszfaltcsíkról, hiszen 2019-ben itt szerezte első nagydíjgyőzelmét, tavaly pedig egy dobogós helyezést ért el. Arenas egy még motorozott idővel biztosította helyét a Q2-ben, míg Bendsneyder az utolsó időmérős próbálkozása során elért 1:37.226-nak köszönhetően a harmadik helyet szerezte meg.

Ai Ogura 1:37.247-es idejével a negyedik helyen zárta az edzést, Tony Arbolino előtt. A pénteki nap leggyorsabbja, Joe Roberts összesítésben a hetedik helyet szerezte meg. A bajnokságot vezető Celestino Vietti a 11. pozícióval biztosította helyét a Q2-ben.

Sam Lowes bukott az edzésen, de esése ellenére ott lesz a kvalifikáció második szakaszában.

A haza versenyző, Bo Bendsneyder adott segítséget a hatodik helyen záró Jake Dixonnak visszajutni a boxba az edzés után.

Holland TT – Moto2 szabaedzések összesített végeredménye: